Fox Animation gaat Mutts-strips verfilmen

De strippersonages uit Mutts krijgen een eigen bioscoopfilm.

Twentieth Century Fox Animation wil Mutts naar het witte doek brengen. Dat is een bekende stripreeks van Patrick McDonnell. Zijn korte, getekende grapjes worden al sinds 1994 in allerlei bladen gepubliceerd. Volgens de website verschijnt Mutts ondertussen in ruim zevenhonderd kranten en in twintig landen.

De animatiestudio werkt samen met Mutts’ geestelijke vader en zijn broer Robert McDonnell, die ook als executive producer aan het project verbonden is. De twee broers zullen samen het script schrijven.

De hoofdpersonages in Mutts zijn twee van de populairste huisdieren: Earl, een hond, en Mooch, een kat. De strips volgen de dagelijkse belevenissen van het duo en een heleboel andere dieren (en mensen) uit de buurt. Mooch staat bekend om zijn slissende uitroep Yesh! en de neiging om overal sh aan toe te voegen. Af en toe speelt Mutts ook in op de actualiteit en popcultuur, zoals in de onderstaande voorbeelden die de draak steken met de Twilight-films.

In korte vorm (vaak niet meer dan drie plaatjes) werkt Mutts erg goed. De uitdaging is nu om een geslaagde, avondvullende film te maken die even grappig is. De strips lenen zich perfect tot een tekenfilm, maar over de stijl en het medium wordt in het bericht niet gesproken. Wellicht wordt er voor een veel hippere 3D-animatie gekozen.

Mutts lacht om Twilight (klik voor de volledige strip)

(Via Variety)

Lees ook:Zes belangrijke lessen voor de beginnende drakentemmer
Lees ook:Bone wordt “mind-blowing” in 3D
Lees ook:Fox plant Cardboard-film
Lees ook:Twilight-producenten verfilmen Babar
Lees ook:Sneeuwwitje en de drie concurrenten

2 reacties op “Fox Animation gaat Mutts-strips verfilmen

  1. TAZ

    korte tekenfilmpjes over die 2 zouden ook niet zo’n slecht idee zijn

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Dat wordt nog niet zo gemakkelijk, om een stijltje te vinden dat werkt in animatie en ook nog recht doet aan de strip…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.