DreamWorks en Aardman officieel uit elkaar

Het nieuws kwam al eerder naar buiten, maar nu is het officieel: DreamWorks Animation en Aardman Animation gaan uit elkaar. Dat betekent dat Aardman een nieuwe manier moet vinden om haar films te distribueren. Dit is was de executives van beide studio's erover te zeggen hadden:

Katzenberg
Jeffrey Katzenberg, Van DreamWorks Animation: "I have had the pleasure and privilege of working with Peter Lord, David Sproxton, Nick Park and the Aardman team for almost ten years and highly respect their storytelling and filmmaking talents. I am proud of the work we have created together and also greatly admire Aardman's passion and expertise for stop motion filmmaking and brilliant storytelling. [...] Today, DreamWorks Animation is focused on producing two computer animated movies per year, with a full film slate laid out into 2010. While I will always be a fan and an admirer of Aardman's work, our different business goals no longer support each other."

Lord & Sproxton
En Peter Lord en David Sproxton van Aardman Animation in een verklaring: "We've enjoyed a hugely successful and creative relationship with Jeffrey and DreamWorks Animation, but both companies are aware that our ambitions have moved apart, and it feels like the right time to move on. Aardman has an ambitious slate of feature film projects in development and we will announce our future production and distribution plans shortly." 

Aardman features
Ik heb mijn mening over de split al eerder gegeven, dus ik laat het nu even bij deze statements. Het goede nieuws lijkt in ieder geval te zijn dat Aardman kennelijk nieuwe plannen heeft voor haar feature films, waaronder Crood Awakening en Tortoise Vs Hare

Lees ook:‘Shrek 5 zal echt de laatste zijn’
Lees ook:Concurrent DreamWorks eerder met Puss in Boots
Lees ook:Rampzalig: DreamWorks en Aardman uit elkaar
Lees ook:Geniet nog eens van een Aardman-classic
Lees ook:‘Verrassing’: How To Train Your Dragon krijgt vervolg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.