Aardman sluit deal met Sony Pictures

Het grootste nieuws tijdens mijn vakantie: Aardman heeft een distributiedeal gesloten met Sony Pictures. Een deal die iets minder verstikkend voor Aardman is dan de vorige deal met DreamWorks. Sony heeft namelijk slechts een 'first look deal'. Ofwel: Aardman toont haar filmplannen in eerste instantie aan Sony Pictures. Zien die er niets in, dan kan Aardman er altijd nog elders mee terecht. Da's een prettig uitgangspunt voor Aardman. In ruil voor dit exclusieve recht, betaalt Sony jaarlijks een bedrag aan Aardman voor hun overhead- en ontwikkelkosten. Ziet Sony een filmproject van Aardman zitten, dan betalen ze een groot deel van de productie. Het zal mij benieuwen welke film als eerste onder deze deal zal verschijnen. Crood Awakenings dus niet, want die film is nu in handen van DreamWorks. Toch Tortoise Vs. Hare dan? Of een nieuwe Wallace & Gromit-film?

Lees ook:Aardman’s geanimeerde natuurfilmpje
Lees ook:Aardman op dreef met schapen
Lees ook:Cloudy with a chance of Meatballs in 3D!
Lees ook:Rampzalig: DreamWorks en Aardman uit elkaar
Lees ook:Sony verzamelt talent voor nieuwe animatiefilm

Eén reactie op “Aardman sluit deal met Sony Pictures

  1. esteban

    Welkom terug. Ik hoop op een nieuwe Wallace & Gromit. Zowel de korfilms als de eerste langspeelfilm waren oscarwaardig. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.