Alle hens aan dek voor Aardmans nieuwe zeeroversfilm

Aardman werkt samen met Sony aan de nieuwe animatiefilm Pirates.

Net zoals de (kort)films van Wallace & Gromit wordt ook Pirates gemaakt in dezelfde bekende stop-motionstijl van Aardman Animations. Mede-oprichter Peter Lord neemt hiervoor hoogstpersoonlijk nog eens plaats achter de camera, samen met Jeff Newitt. De laatste animatiefilm die onder Lords regie viel was Chicken Run. Laten we hopen dat hij dat succes uit 2000 nog eens herhaalt.

Na de blijkbaar tegenvallende samenwerking met Dreamworks gaat het Engelse animatiehuis deze keer met Sony in zee. In 2007, een jaar na Flushed Away, ondertekenden Sony en Aardman een overeenkomst voor drie jaar. Er werden toen nog geen releases aangekondigd, maar met Pirates is er nu dus eindelijk een nieuw project bekend. Pirates is gebaseerd op het populaire zeeroversverhaal van Gideon Defoe. De volledige titel van het boek is The Pirates! in an Adventure with Scientists (2004), het allereerste werk uit een reeks van verhalen rond dezelfde hoofdpersonages. Het verhaal is een vreemde maar aangename mengeling van avontuur en humor: Op weg naar Londen ontmoet een bende piraten de wetenschapper Charles Darwin en een pratende chimpansee Mr Bobo.

Op zijn blog onthulde animator Richard Bazley alvast enkele sketches van Pirates en die willen we jullie uiteraard niet onthouden. Een welgemikte klik op de plaatjes laat de volledige afbeeldingen zien. De animatiefilm wordt verwacht in 2012.

Update: Wegens copyrightreglementering heeft Aardman ons gevraagd alle afbeeldingen meteen te verwijderen.Lees ook:Geweldige trailer voor The Pirates!
Lees ook:Twee trailers voor Aardmans The Pirates!
Lees ook:Op de stop-motionset van The Pirates!
Lees ook:Aardmans geweldige teaser voor The Pirates! [update]
Lees ook:Sportieve poster voor The Pirates!

0 reacties op “Alle hens aan dek voor Aardmans nieuwe zeeroversfilm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.