Aardman draait door: Is Fatboy Slim a DJ?

Niet voor mensen met een brein dat weinig impulsen aankan: deze absurde muziekvideo voor Is Fatboy Slim a DJ? gemaakt door Aardman Animations.

Achter deze knotsgekke videoclip zit een schrijnend verhaal. Een aantal jaren geleden waren het duo 2 Anonymous DJ’s en hun vriend Jim op zoek naar een stem die ze in hun muziek zouden kunnen gebruiken. Jim stelde voor om Boris Johnson te interviewen, een Britse politicus en journalist, maar dat idee werd nooit uitgewerkt. Toch schreef Jim een brief aan de man en voor ze het goed en wel beseften, zaten de dj’s aan tafel bij Johnson om een heleboel fragmenten op te nemen. Daar hield het voor Jim niet op. Voor de muziekvideo wilde hij het talent van Aardman aanspreken, en ook dat kreeg hij verbazend genoeg voor elkaar. Niet veel later werd bij Jim echter kanker vastgesteld en hij overleed in 2007 op 33-jarige leeftijd.

Vastbesloten om het project van hun vriend tot een goed einde te brengen, hebben de 2 Anonymous DJs de kersverse single Is Fatboy Slim a DJ uitgebracht. De mp3 wordt verwacht op 14 juni, maar de videoclip is reeds verkrijgbaar op iTunes. Uit respect voor hun vriend gaat de opbrengst van de clip naar Macmillan Cancer Support, een Britse organisatie die mensen met kanker steunt.

Aardman Animations heeft de video ondertussen ook online geplaatst en je kunt het staaltje maffe creativiteit onderaan in dit bericht bewonderen. Meer informatie over het project vind je op borisborisboris.com.

Boris Johnson vs 2 Anonymous DJs – Is Fatboy Slim a DJ?

Lees ook:Introlied Futurama geen toekomstmuziek
Lees ook:Korte animatiefilm: Pencilhead
Lees ook:Videoclip: Full Moon Reggae Party
Lees ook:Leuke videoclip voor Boris van Lucky Fonz III
Lees ook:Nieuwe Aardman commercials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.