Aardman maakt film met Shaun the Sheep

Vorige week raakte bekend dat Aardman, ter promotie van de Nintendo 3DS, enkele exclusieve 3D-afleveringen maakt van Shaun the Sheep. Maar er is meer, want de studio werkt ook aan een heuse film rond het schattige schaapje.

Richard Goleszowski, creative director bij Aardman Animations, vertelde in een interview dat Buster Keaton – een beroemde acteur uit stomme films – een grote inspiratie was voor Shaun the Sheep: “Mijn doel is om een moderne, stomme film te maken met Shaun. Toen we voor de televisieserie begonnen te schrijven, hebben we een foto van Keaton aan de deur van de studio gehangen. Ik groeide op met slapstickfilms en een aantal van die grappen hebben zich in mijn hoofd genesteld.”

Verder vertelde hij ook dat de bazen bij Aardman eraan dachten om stomme films te vertonen. Zo zouden nieuwe animators hun talenten beter kunnen ontwikkelen.

Een van de redenen waarom hij Shaun niet liet spreken is omdat hij dacht dat animatie met dialoog tijdrovender en duurder was. “Ik dacht dat een stom personage goedkoper en eenvoudiger zou zijn, maar het maakt het juist moeilijker. Als je een verhaal vertelt via beelden, kan je geen bochten afsnijden. Het is erg filmtechnisch en ingewikkeld.”

De nieuwe film met Shaun the Sheep wordt verwacht in 2013-2014.

Denk je dat een stomme film in de 21e eeuw nog een kans maakt? Of is dit een kolfje naar de hand van de jongens bij Aardman?

(Via BBC)

Lees ook:Shaun the Sheep naar de bios
Lees ook:Shaun the Sheep lanceert kerstsingle!
Lees ook:Shaun The Sheep wint Emmy
Lees ook:Shaun the Sheep in 3D voor Nintendo 3DS
Lees ook:Shaun The Sheep misschien naar het witte doek?

9 reacties op “Aardman maakt film met Shaun the Sheep

 1. max

  ik hoop dat hier wel eens een geluidje in voor komt :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. peter

  ik hoop gewoon met stemmen

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  de schapen mogen best stil zijn
  maar warom de mensen als ze die gewoon laten praaten niks aan de hand
  grommit praat ook niet

    /   Beantwoorden  / 
  1. max

   Yep dat is waar :) ik denk alleen maar omdat er geen cast wou inspreken of er geen zin in hadden om een vioce cast wouden hebben en dat dit voor de aller kleinste is
   en ja grommit heeft geen mond dus hij kon niet praten zie je tocht in de films van wallace and grommit . Dus ja ik denk dat voor Shaun The Sheep dit keer wel een vioce cast krijgt :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tünde

    Als je dat serieus denkt… Animatie is juist op z’n best wanneer er niet gepraat wordt en alles met beeld opgelost wordt. Kijk naar Shaun the Sheep, dat was echt niet zo grappig geweest als hij gepraat had. Dat iemand niet praat in een animatiefilm betekent totaal niet dat het voor de kleinsten is. Veel korte animatiefilms die toch echt alleen maar voor volwassenen zijn, zijn zonder tekst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. max

     ik denk dat jij gelijk hebt Tunde . Want als het voor de jongeren is kunnen ze ook gewoon praten , want Shaun the sheep is het grappige om niet te praten . Maar 1 ding is want als je bijvoorbeeld een lange animatie film maakt ( niet een korte zoals deze ) moet je wel een vioce cast hebben . Want ander is het niet leuk meer dan kijk je bijvoorbeeld een ander en halve uur ( wat nu komt van Shaun The Sheep ) moet er wel in gesproken worden .
     Mvg Max :)
     Ps : ik kon niet met mijn toetsenbord niet de puntjes op de U zetten . :(
     soorry Tunde

       /   Beantwoorden  / 
     1. Hans W.

      Toch was THE ILLISIONIST goed te pruimen zonder dialoog. Ze bestaan dus wel, lange animatiefilms zonder tekst.

        /  
     2. max

      @ Hans W. Oke ik heb THE ILLISIONIST nog nooit gezien :( maar oke ze bestaan dus wel . Dank voor de tip :) .

        /  
 4. Seppe

  “Ik hoop met stemmen”
  “Ik denk dat Shaun The Sheep een voice cast krijgt”

  Lezen jullie überhaupt wel wat er in het bericht staat? Een regisseur geeft aan dat Aardman een stomme film wil maken en tóch denken jullie dat ze personages – die nota bene nog nooit hebben gesproken – opeens een stem gaan geven? Anyway, dat animaties zonder dialoog niet voor kleuters zijn, werd hier boven al ontkracht.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.