Aardman veilt prachtige schetsen

De animatiestudio verkoopt knappe tekeningen voor het goede doel.

Wallace & Gromit’s Grand Appeal. Zo heet de liefdadigheidsactie die deze maand geld inzamelt voor het goede doel (een kinderziekenhuis). Er worden verschillende zaken aangeboden, maar het interessantste voor animatieliefhebbers is ongetwijfeld te vinden in de Animation Art Auction. Via eBay worden immers allerlei schetsen, tekeningen, posters en foto’s van bekende animators verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Voor Nick Parks originele tekening van Wallace en de bekende pinguïn moet je nu al zo’n 3000 euro bieden en ook de Up-illustratie van Pete Docter brengt wellicht duizenden euro’s op. Niet zo handig voor de minder kapitaalkrachtige fans, maar sowieso is het leuk om even te bekijken wat allerlei bekende animatiemakers hebben gecreëerd.

Zo zijn er tekeningen van Peter Lord (Morph), Tomm Moore (The Secret of Kells), Jonny Duddle (The Pirates! In an Adventure with Scientists!) Richard Williams (Who Framed Roger Rabbit), Richard Webber (Purple and Brown), Steve Box (Curse of the Were-Rabbit), Richard Starzak (Shaun the Sheep), Simon Tofield (Simon’s Cat), posters en foto’s van Ray Harryhausen, Pixar-boeken en -afbeeldingen gesigneerd door John Lasseter en veel meer.

Je vindt alles terug op deze website of in dit overzichtelijke pdf-document.

Enkele tekeningen voor Wallace & Gromit’s Grand Appeal (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:Gromit Unleashed in 2013
Lees ook:Standbeeld voor Gromit?
Lees ook:Disney vindt talent voor Animated American
Lees ook:Nick Park werkt aan nieuwe Aardman-film
Lees ook:Update Animatie televisiegids Kerst & Nieuwjaar 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.