Lonely Dodo

De animators van Aardman maakten een filmpje over bedreigde diersoorten.

Durrell Wildlife Park, een dierentuin op het Britse eiland Jersey, werkte samen met de Wallace and Gromit-studio aan een filmpje over de dodo, een van de beroemdste vogels die helaas niet meer op de aardbodem rondwaggelt. De zoo hoopt dat veel kijkers zullen beseffen dat steeds meer dieren met uitsterven bedreigd zijn en dat die mensen de dierentuins nieuwe fonds zullen steunen.

Op vier minuten tijd wordt een beeld geschetst van een eenzame dodo die op zoek gaat naar een soortgenoot. De bekende Britse acteur Stephen Fry leende zijn stem aan de verteller/kikker, terwijl Alistair McGowan zijn best deed om een dodo na te bootsen.

De korte animatiefilm werd geregisseerd door Matthew Walker en gemaakt bij Aardman Animations. Meer informatie over het bedreigdedierenproject vind je op de speciaal daarvoor opgerichte website www.thelonelydodo.com.

The Lonely Dodo

(Via BBC)

Lees ook:Warner Bros wil Tower Ravens verfilmen
Lees ook:Patrick Stewart wordt een pratende boom
Lees ook:Geanimeerde voetballers in Nike-spotje
Lees ook:Nieuwe Aardman commercials
Lees ook:Aardman draait door: Is Fatboy Slim a DJ?

2 reacties op “Lonely Dodo

 1. max

  mooi filmpje

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ziet er leuk uit.
  het enige wat die dodo kan zeggen is zijn eigen naam.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.