Comeback voor Morph

Animatiestudio Aardman wil de boetseerbare held nieuw leven inblazen.

De Britse studio Aardman Animations heeft heel wat iconische personages voortgebracht. Zo bedacht Nick Park het wereldberoemde duo Wallace and Gromit, maar nog ouder – en misschien bij de jongere generatie iets meer in vergetelheid geraakt – is Morph, een creatie van Peter Lord.

Het guitige figuurtje dook voor het eerst op in korte films van ongeveer negentig seconden in het tv-programma Take Hart uit 1977. Enkele jaren later verscheen The Amazing Adventures of Morph, een volwaardige serie van 26 afleveringen van 5 minuten die Peter Lord samen met David Sproxton maakte.

Morph was volledig van klei gemaakt (zonder inwendig skeletarmatuur zoals de huidige figuren), woonde in de pennendoos van een kunstenaar en drukte zich in gebaren uit. Een aantal van zijn bekende vrienden zijn Chas (iets bleker gekleurd en ondeugender) en Nailbrush (een borstel die zich als een hond gedraagt).

Met de hulp van fans over de hele wereld willen Peter Lord en Aardman het geliefde personage reanimeren. Via Kickstarter is vandaag een crowdfundcampagne gestart om zo hopelijk £75.000 (bijna €88.000) in te zamelen, de helft van het nodige bedrag. Fans die het project steunen, krijgen daarvoor verschillende beloningen afhankelijk van hun donatie (een homp Aardman-klei, een T-shirt, een online masterclass, gesigneerde prints, een studiobezoek, enz.). Als het bedrag wordt gehaald, start de productie in januari.

De studio hoopt twaalf nieuwe afleveringen van een minuut te maken in de klassieke stijl, met veel slapstick en visuele humor. Lord is als regisseur aan het project verbonden. Dankzij de hulp van vrijgevige fans hoeven de makers geen rekening te houden met de eisen van tv-zenders. Daarom wordt het geplande resultaat in juli 2014 meteen voor iedereen op internet geplaatst.

Meer informatie vind je op de Kickstarter-pagina.

Update 6 november: Geslaagd! In minder dan negen dagen werd het streefbedrag al overschreden. De nieuwe animatieserie met Morph heeft dus een toekomst.

Promotievideo met Morph-bedenker Peter Lord

Oud Morph-filmpje Hats

Lees ook:Nieuwe Morph online
Lees ook:Aardmans Morph is de ware Banksy
Lees ook:Aardman sluit deal met Sony Pictures
Lees ook:The Art of Aardman: tentoonstelling
Lees ook:DreamWorks en Aardman officieel uit elkaar

5 reacties op “Comeback voor Morph

 1. DragonMaster

  Leuk nieuws! Met de reputatie van Lord en Aardman wordt het doel vast gehaald.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  klinkt inderdaad als leuk nieuws.
  misschien komen die nieuwe afleveringen dan wel op zappelin.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Calypso

   Goed lezen: “Daarom wordt het geplande resultaat in juli 2014 meteen voor iedereen op internet geplaatst.”

     /   Beantwoorden  / 
 3. enitul

  Geweldig! We hebben nog steeds de 2 uur durende video met Morph afleveringen. :D Vonden we toen zo geweldig (en nu nog steeds).

    /   Beantwoorden  / 
 4. 5tarvin

  dat zou zeker tof zijn …

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.