Johannes Nyholm komt naar Nederland

De Zweedse animatiemaker Johannes Nyholm, die het hilarische The Tale of Little Puppetboy maakte, brengt een bezoekje aan Nederland.

Johannes Nyholm heeft zijn sporen verdiend in de wereld van de muziekvideo’s, maar richt zich de laatste tijd meer op autonome animaties en films waarin een verwrongen kinderlijke fantasie op uiteenlopende manieren een plaats krijgt. Bijzonder is dat zijn werk niet alleen op filmfestivals en online te zien is, maar ook vaak in kunstgaleries.

Donderdag 11 augustus vertoont festival Pluk de Nacht het volledige en veelbekroonde oeuvre van deze jonge maker. Hoogtepunt van de avond is de Nederlandse première van zijn nieuwste film, Las Palmas, waarvan de trailer op YouTube op dit moment al meer dan elf miljoen keer is bekeken.

Toegang is gratis, voorstellingen beginnen tussen 21:30 en 22:00, wanneer de duisternis valt. Voorstellingen zijn tijdens dit festival namelijk in de open lucht; een paraplu is dus wel aanbevolen. Meer informatie is te vinden op de website van Pluk de Nacht.

Kortfilm The Tale of Little Puppetboy

Lees ook:Win een ticket voor het KLIK! Amsterdam Animation Festival
Lees ook:Sintel in première op Nederlands Filmfestival
Lees ook:Nacht van de Geanimeerde Wansmaak komt naar Amsterdam
Lees ook:Geniet (nogmaals) van Mary and Max op groot scherm
Lees ook:Officiële site Despereaux online

3 reacties op “Johannes Nyholm komt naar Nederland

 1. Seppe

  Wie twijfelt: niet doen! Op Anima lag de hele zaal (inclusief ondergetekende) in een deuk toen The Tale of Little Puppetboy werd uitgezonden. Het filmpje maakte deel uit van de Cartoon d’Or 2010, een selectie van de beste animaties uit Europa. Een grote aanrader dus.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Junaid

  Inderdaad, toen het filmpje in Annecy begon dachten we “man, wat lelijk”. Aan het einde van het filmpje rolde de tranen over m’n wangen van het lachen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. `Thijs

  Inderdaad! jammer dat de andere 2 delen van deze epic niet online staan.. ben benieuwd naar de nieuwe film!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.