KLIK! festival volgende week van start


Van 12 tot en met 17 november vindt de 6e editie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival plaats in EYE en Toren te Amsterdam.

Zes dagen lang viert KLIK! animatie met een uitgebreid competitieprogramma, stereoscopische shorts, een blik op de Fabulous Fifties, unieke previews, enerverende workshops, fascinerende lezingen, een bloedstollende battle of the fans, pure nostalgie met Cartoon Network: Originals uit de jaren ’90 en de zinderend party KLIK! KLIK! BOOM!

Het festival presenteert onder andere een eenmalige preview van The Congress van de gelauwerde regisseur Ari Folman (Waltz with Bashir). Vanuit het filmmekka Los Angeles komen twee bijzondere gasten. Allereerst een bijzondere lezing van de animatie-alleskunner Paul Rudish die Mickey Mouse eigenhandig een upgrade naar de 21e eeuw gaf. Daarnaast Ryan Honey, creative director van de multi-awardwinnende Studio Buck, een van de meest gedurfde en vernieuwende animatiestudio’s ter wereld.

KLIK! kiest elk jaar een uitdagend thema. Deze editie staan de ‘Fabulous Fifties’ centraal. Een decennium vol enerverende nieuwe ontwikkelingen in technologie en een snel veranderende samenleving. Deze jaren waren ook baanbrekend voor animatie. Gastcurator is Cartoon Brew’s Amid Amidi, de man die Cartoon Modern op de kaart zette met onder andere het gelijknamige boek.

Is animatiefilm niet genoeg voor je? Speel dan met speciaal gecureerde apps en games, of stap in de lift naar de toekomst…

Meer informatie is te vinden op KLIK!’s website.

Lees ook:KLIK! blikt terug op jaren vijftig
Lees ook:KLIK!-festival start crowdfunding actie
Lees ook:Deadline inzenden naar KLIK! verplaatst
Lees ook:KLIK! festival op zoek naar korte animatiefilms
Lees ook:KLIK! today: The Mad Scientist Parade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.