Wat je niet mag missen van Anima


Het Anima festival in Brussel is dit weekend van start gegaan. Wat zijn de programma’s die je als professional niet mag missen?

Animatiefilm in Centraal-Afrika
Donderdag 6 maart om 14u30
In deze lezing schetst historicus en antropoloog Guido Convents een uniek beeld van de veelal onbekende wereld van de Centraal-Afrikaanse animatiefilm. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Making of Song of the Sea
Zaterdag 8 maart om 14u30
Tomm Moore, regisseur van de bijzondere langspeelfilm Brendan and the Secret of Kells, werkt al vijf jaar aan de door ons op de voet gevolgde parel Song of the Sea. Wij kunnen niet wachten om meer te zien en te horen van Tomm tijdens zijn presentatie op Anima! Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Portraits de voyages
Zaterdag 8 maart om 17u30
De schilderachtige kortfilm Madagascar: A Journey Diary van animatieregisseur Bastien Dubois zal weinige festivalgangers ontgaan zijn. Wat velen wel ontgaan is, is wat Dubois vervolgens in dezelfde stijl voor het Franse kanaal ARTE vervaardigde: Twintig reisportretten, twintig ontmoetingen, twintig anekdotes uit twintig landen, soms grappig, soms tragisch, maar altijd diepmenselijk. In aanwezigheid van de regisseur. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Cheatin’
Zaterdag 8 maart om 19u30
De nieuwe langspeelfilm van indie animatieregisseur Bill Plympton is een liefdesverhaal vol bedrog en ontrouw voor 16+. Plympton haalde meer dan honderdduizend dollar op om de film met waterverf in te kunnen kleuren en het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Cheatin’ wordt vertoond in de aanwezigheid van de regisseur. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Animatieblogger Tünde Vollenbroek zet komende dinsdag voet in de trein richting Brussel om verslag te doen van het festival.

Lees ook:Win tickets voor Cheatin’ op Anima
Lees ook:Plympton-film opent HAFF
Lees ook:Het 10-daagse Anima festival barst weer los
Lees ook:The Ballad of Nessie gaat Winnie the Pooh vooraf
Lees ook:Go Short focust dit jaar op stop motion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.