Deze week: Animatiefestivals ITFS en FMX


Deze week verzamelt de animatiewereld zich in Stuttgart, Duitsland, voor FMX en Stuttgart Festival of Animated Film. Animatieblog is erbij.

Waar ITFS zich profileert als een publieksfestival, is FMX puur voor professionals. Twee animatiefestivals tegelijkertijd in dezelfde stad, het levert een bijzonder momentum op. Maar ook een bijzonder druk schema… Daarom hebben wij uitgezocht wat naast de reguliere filmprogramma’s de niet te missen onderdelen zijn.

Recruitment sessions & studio presentations
Altijd al bij Disney, Framestore of Laika willen werken? Doordeweeks geven ze stuk voor stuk presentaties over wat zij zoeken in toekomstige werknemers. Natuurlijk kun je ze buiten de presentatie om nog even aan de mouw trekken bij de booth die elke studio op het festival heeft. Ineens is die droom bij een grote studio in het buitenland te gaan werken een stuk dichterbij gekomen… Bekijk de tijden en locaties op FMX en ITFS.

Acting for animators
Ed Hooks, de schrijver van het boek Acting For Animators, verzorgt dinsdag en woensdag een workshop acteren voor animatoren. Daarbij ligt de focus op het overbrengen van emoties door middel van fysieke actie om empathie voor je karakter op te wekken. Lees meer

Filmmaker talks
Elke middag van 1 tot 3 uur verzamelen filmmakers in competitie zich in Café Le Théâtre om te praten over hun films. Naast inhoudelijk interessant is het ook nog eens een mooie gelegenheid de makers in persoon te ontmoeten. Lees meer

Cult Night – Animated Horror
Animatie een medium voor kinderen? Niet deze bizarre collectie! Mihai Mitrica, directeur van Anim’Est in Bucharest, stelde een programma samen met animaties om rillingen van te krijgen. Even wat gekkigheid is zeer welkom tussen alle serieuze presentaties door. Lees meer

Meer informatie is te vinden op de websites van ITFS en FMX.

Bovenstaande still komt uit Uit Huis van Joost Lieuwma, welke in de ITFS competitie zit.

Lees ook:Nieuw Rotterdams animatiefestival Ranimatie
Lees ook:Aanmelden Holland Animation Film Festival ‘08
Lees ook:Trio strijdt om UPC Animatie Prijs
Lees ook:Animatiefestival Zwolle zoekt jou
Lees ook:Leuke animatiespotjes voor het ITFS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.