Anima festival in zicht

Deze week werd het programma van Anima in Brussel bekend gemaakt. Tijd om je agenda van 13 t/m 22 februari in te vullen met een (on?)gezonde dosis animatiefilm!

Dit jaar is het land in focus Nederland. BesteBuren: Studying Animation in The Netherlands stelt studenten van de afgelopen jaren voor met films en een panel van docenten, en Dutch Delights de toont korte animatiefilms van gevestigde professionals. En als je er toch bent, loop dan even langs de prachtige ‘stillevens in beweging’ van Maarten Isaak De Heer. Heb je zin om zelf iets te ondernemen? Schuif aan bij de Paper Jam workshop van illustrator Sue Doeksen.

Naast de bekende langspeelfilms als Shaun the Sheep Movie en Song of the Sea staan er ook vele titels op de planning waar ik nog nooit van gehoord heb. De Tsjechische Husiti (2013) bijvoorbeeld, gebaseerd op een stuk Tsjechische geschiedenis, en Extraordinary Tales (2015) uit Luxemburg, met macabere verhalen van Edgar Allan Poe. Vergeet ook niet When Marnie Was There mee te pakken, voorlopig de laatste film van Studio Ghibli.

Ook aan de (toekomstige) professionals is gedacht met de programmalijn Futuranima. Zo geeft Disney-animator Marlon Nowe, die animatie studeerde aan het KASK in Gent, een masterclass van een volle dag, kun je leren over distributie van animatiefilms en meer te weten komen over het wat en waarom van geanimeerde documentaires.

Het festival valt dit jaar samen met Valentijnsdag en speelt daar dan ook op in met het kortfilmprogramma This Thing Called Love. Wil je iets minder zoetsappigs doen met je liefje, date of alleen? Ga dan naar de Animeernacht, de absolute festivalfavoriet.

De verkoop van losse tickets start pas volgende week, maar je kan al wel de festivalpas aanschaffen voor maar €65. Kijk voor meer informatie over Anima en het programma op de website van het festival. Animatieblog zal aanwezig zijn, dus wie weet zien we je daar!

Lees ook:Anima Festival brengt 10 dagen animatieplezier naar Brussel
Lees ook:Woensdag is voortaan Schetsdag in Gent
Lees ook:Tsjechische en Duitse animatie in de kijker
Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Animatie Masterclass “Van concept tot storyboard”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.