De animatie-oorlog barst weer los!

Jawel, daar gaan we weer. Je weet het vast nog wel: toen DreamWorks ooit kwam met de mierenfilm Antz, kwam Pixar met de mierenfilm A Bug’s Life. En toen Pixar kwam met Finding Nemo (inclusief haaien), kwam DreamWorks met Shark Tale (ook met haaien). DreamWorks deed het goed met de monsterfilm Shrek (over een monster dat vriendelijker is dan-ie eruit ziet), dus kwam Pixar met Monsters Inc. (over monsters die vriendelijker zijn dan ze eruit zien). Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet, die twee.

En denk niet dat de strijdbijl begraven is. In 2006 komt DreamWorks (samen met Aardman Animation; de makers van Wallace & Gromit) met de film Flushed Away. Een film over een rat die in een penthouse woont, maar door de wc wordt gespoeld, en moet leren leven in de riolen van Londen. En waar gaat Pixar in 2007 mee komen? Natuurlijk: Ratatouille, een film over een rat die in een Parijs restaurant woont, bij een eccentrieke kok. Een Londense rat versus een Parijse rat dus.Is het eigenlijk niet ongelooflijk kinderachtig, die animatie-oorlog?

In ieder geval, Flushed Away komt op 30 november 2006 in Nederland uit. Kun je dus in principe nu al in je agenda zetten.

De website verschijnt binnenkort hier.

Lees ook:De animatie-oorlog barst weer los!
Lees ook:Flushed Away in de bioscoop!
Lees ook:Ratatouille is weer een perfecte Pixar. En toch leuk.
Lees ook:Er is al een Ratatouille-trailer. Ergens.
Lees ook:Maar weer eens een bioscoopoverzichtje

2 reacties op “De animatie-oorlog barst weer los!

  1. Ben Blog

    Beste Ferry, Van harte gefeliciteerd met je eerste bericht op deze mooie blog. Veel succes en maak er wat moois van!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Serena

    Ziet er goed uit! Wat zeg ik: animerend!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.