Zelfs filmtrailers nu met regiobeperkingen

Schijtziek word je van de misselijkmakende regiospelletjes van de filmindustrie. Vroeger kon je een videoband uit Amerika niet in een Europese videorecorder spelen, bij de dvd werden doelbewust regiocoderingen ingevoerd, en in iTunes kun je wel films kopen in Amerika en niet in Europa. Kom op, kleinzielige zakenmannetjes… de hele wereld is aan het globaliseren, doe eens even mee ja! Nee, da's natuurlijk geschreeuw tegen dovemansoren. Je publiek zo klein mogelijk maken… slimme zet hoor! En het wordt nu nog gekker: zelfs trailers kun je niet zomaar meer bekijken. Ik veerde vanavond enthousiast overeind toen ik las dat de eerste trailer van Horton Hears A Who is vrijgegeven. Van de makers van de Ice Age-films. Maar…

Alleen voor Amerika
Geloof het of niet, zelfs die trailer is nu regio-beperkt. Hij staat namelijk op een site van AOL. En al je daar heen gaat, dan krijg je als Europeaan vrolijk deze mededeling: "We're sorry, the clip you are trying to play is not currently available in your area." Wat is dit voor onzin? Waarom mogen wij een reclamefilmpje voor een film niet zien? En begrijpt nou echt niemand in de filmindustrie dat je met dit soort consumentje-pesten-gedrag juist allerlei illegaal gekopieer in de hand werkt? Want reken maar dat we hier de eerste de beste illegale kopie op YouTube zullen neerzetten.

Lees ook:Overzeese koopjes
Lees ook:Trailer The Dark Knight Returns Part 2
Lees ook:Korte animatiefilm: Fowl Play
Lees ook:Advies: download Grindhouse lekker illegaal
Lees ook:Nieuwe clips uit Napoleon Dynamite-serie

5 reacties op “Zelfs filmtrailers nu met regiobeperkingen

 1. M

  Heel er belachelijk idd!!

  Wat leuk dat er eer regelmatig berichten verschijnen!
  Erg blij mee!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Garth

  idd leuk dat de site weer regelmatiger geupdate wordt!

    /   Beantwoorden  / 
 3. esteban

  Je kan het simpelweg hier zien :

  [url=http://www.jimcarreyonline.com/recent/news.php?id=1086][b]Horton Teaser Online (click)[/url][/b]

  And I have a good feeling about this. ‘Horton Hears a Who’ is natuurlijk gebaseerd op het kinderboek van Dr. Seuss, wat meteen wil zeggen dat er effectief een verhaal in zit. Daarbovenop zijn de werelden van Dr. Seuss bijzonder leuk om naar te kijken en dat lijken ze hier ten volle te benutten. Visueel plezier, zowaar. (vooral de jungle)

  Daarnaast heb ik de indruk dat de characters weer bijzonder leuk zijn geschreven en ook effectief trekken hebben van hun stem-leners. De reacties van de Who doen meteen aan Steve Carell denken en de olifant onvermijdelijk aan Jim Carrey. Als bij het bovenstaande dan ook nog de humor goed geschreven zou kunnen zijn… kan dit wel wat worden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Lodewijk

  Kinderachtig om te zorgen dat slechts de Amerikaanse markt er van kan genieten.
  Hopelijk binnenkort op Youtube of iets dergelijks te zien. Maar waarom die beperking ? Of willen ze ons niet in de bioscoop !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.