Animatieprofessionals, laat je horen!

Zijn de opleidingen voor animators een goede voorbereiding voor later of is de praktijk te verschillend? Maak een paar minuten van je tijd vrij en werk mee aan het onderzoek naar de animatiesector in Nederland!

Na heel wat lobbyen is het er dan eindelijk: een onderzoek naar de animatiesector in Nederland. Adviesbureau Andersson Elffers Felix heeft daarom een enquête online staan die het makkelijker moet maken om een beeld te krijgen van de huidige situatie. Centraal staat de relatie tussen het onderwijs en de beroepspraktijk. Met andere woorden, hoe de opleiding van animators in spe overeenkomt met de werkelijkheid. Het onderzoek richt tot professionele animators, maar is erg breed en bedoeld voor iedereen die animatiefilms, games, commercials en zelfs applicaties voor mobieltjes maakt, ongeacht het medium dat gebruikt wordt (computer, handgetekend, stop motion, klei, cut-outs…)

Zowel Jiek Weishut (animatieproducent en drijvende kracht achter het KLIK!-animatiefestival) als de persdienst van het Holland Animation Film Festival stuurden mij de voorbije dagen hier een e-mail over. Omdat heel wat van onze lezers zelf actief zijn in de sector, verdient dit onderzoek uiteraard ook aandacht op Animatieblog. Hoe meer verschillende animators meewerken, hoe realistischer het uiteindelijke resultaat is. Ik hoop dan ook dat dit bericht zoveel mogelijk mensen bereikt.

Iedereen weet dat een vragenlijst invullen niet het leukste tijdverdrijf van de wereld is, maar dit onderzoek is belangrijk genoeg om toch een paar minuten van je drukke leven in te nemen. Rep je dus gauw naar http://www.formdesk.nl/aef/animatie en laat van je horen! De resultaten kunnen alleen maar voor een positieve evolutie in de animatiesector zorgen, dus waar wacht je nog op?

Ga naar het Onderzoek Nederlandse Animatiesector.

Lees ook:Bezuinigingen in Nederland treffen NIAf en HAFF
Lees ook:Nederlandse animators verenigen zich in nieuwe organisatie
Lees ook:Woensdag debat over Nederlandse animatie
Lees ook:KLIK! start tweede editie World Domination Award
Lees ook:Het bedwelmende verhaal van Free Jimmy

Eén reactie op “Animatieprofessionals, laat je horen!

  1. DragonMaster

    Ik hoop dat het iets oplevert! Er zijn genoeg getalenteerde animators die best wat meer geld/aandacht zouden mogen krijgen. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.