De animatiefilms van de toekomst

Scrol je arm eraf met het gloednieuwe en omvangrijke overzicht van ruim tachtig bekende en minder bekende animatiefilms die je in de bioscoop mag verwachten.

We namen een kijkje in onze glazen bol en hebben even op een rijtje gezet wat er binnenkort in de zalen verschijnt. De films  werden gerangschikt volgens datum, maar hoe verder de release verwijderd was, hoe waziger ons toekomstbeeld werd. De vermelde data (vooral na 2010) neem je dus best met een korreltje zout. Een releasedatum wordt erg vaak aangepast in functie van  andere (animatie)films van dezelfde distributiemaatschappij of wordt verschoven wanneer de concurrentie een sterke tegenstander in dezelfde week plant. Wil je je agenda up-to-date houden, dan kun je binnenkort terecht op een aparte pagina met een handig bioscoopoverzicht dat we vaak zullen bijwerken. Meer nieuws hierover volgt later.

Alles wat je hieronder vindt, is een momentopname. Het kan best dat een film in de lijst gewoonweg niet (op tijd) verschijnt omdat men achter zit op schema, geen budget meer over heeft of omdat het idee helaas beter leek dan het resultaat. Zoals elk overzicht is ook het onderstaande ongetwijfeld niet volledig. Er zijn vast nog een hoop kleinere of minder bekende animatiefilms die aan ons zesde zintuig ontsnapten. Als je nog animatiefilms kent die in dit overzicht ontbreken en dat eindelijk niet zouden mogen, aarzel dan niet om ons hiervan op de hoogte te brengen.

Veel plezier!

» 2010

How to Train Your Dragon (3D) / Hoe Tem Je Een Draak

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Dean DeBlois en Chris Sanders
Release: 31 maart 2010 (NL) (BE)
Plot: Net als alle andere Vikingen wordt van de jonge Hiccup verwacht dat hij tegen de draken vecht die het eiland Berk onveilig maken. Maar wanneer hij met een van zijn uitvindingen een draak vangt, ontdekt hij dat het niet allemaal gemene monsters zijn.
Links: trailer / clip / concept art / drakentemmen / Olympische drakenspelen / stemmen

Planet 51

Studio: Ilion Animation
Regie: Jorge Blanco en Javier Abad (coregisseur)
Release: 28 april 2010 (NL)
Plot: De verrassing van astronaut Chuck is groot wanneer hij de Amerikaanse vlag plant op de onbewoonde planeet die eigenlijk helemaal niet onbewoond blijkt te zijn. De groene bewoners vrezen dat hij hun planeet komt veroveren en Chuck beleeft een vreemde ervaring omdat hij niet langer een normale mens, maar een alien is.
Links: trailer / clip / afbeeldingen / filmposters / meer afbeeldingen / progression reels

Fantastic Mr. Fox

Studio: Twentieth Century Fox
Regie: Wes Anderson
Release: 29 april 2010 (NL)
Plot: Het rustige leventje van een familie vossen wordt grondig verstoord door drie gemene boeren. Samen met de andere dieren besluiten de sluwe, roodharige bewoners om terug te vechten en het trio een lesje te leren. De stop-motionfilm is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Roald Dahl.
Links: trailer / making-of / featurette / filmposters / afbeeldingen

Toy Story en Toy Story 2 (3D)

Studio: Pixar Animation Studios
Regie: John Lasseter
Release: 5 mei 2010 (NL) (BE)
Plot: De films die de animatiestudio bekend maakten over de hele wereld worden opnieuw uitgebracht in 3D, naar aanleiding van het derde en langverwachte speelgoedavontuur dat enkele maanden later (ook in 3D) in de bioscoop verschijnt.
Links: trailer / teaser / clips

Kuky Returns / Kuky se vrací

Studio: Biograf Jan Sverak / Falcon
Regie: Jan Svěrák
Release: 20 mei 2010 (CZ)
Plot: Omdat de zesjarige Ondra astma heeft, moet hij om gezondheidsredenen en tegen zijn zin afscheid nemen van zijn knuffelbeer Kuky. Zijn moeder gooit zijn pluchen vriend bij het afval en dat is het begin van een magisch avontuur. In de mysterieuze bossen van Tsjechië maakt de kleine Kuky kennis met een heleboel magische personages.
Links: trailer

The Illusionist / L’Illusioniste

Studio: Django Films
Regie: Sylvain Chomet
Release: 16 juni 2010 (BE)
Plot: Een oudere goochelaar wordt door een hippe rockgroep verdreven naar groezelige achterzaaltjes en goedkope tuinfeestjes. Zijn leven wordt opgefleurd wanneer hij Alice een ontmoet, een jonge vrouw die echt in zijn magische trucjes gelooft. Verrast door haar jeugdige en oprechte enthousiasme, probeert hij er alles aan te doen om de illusie te behouden en haar vooral niet te ontgoochelen…
Links: beeldfragmenten / filmposter / afbeeldingen deel 1 / deel 2 / grote galerij

Toy Story 3 (3D)

Studio: Pixar Animation Studios
Regie: Lee Unkrich
Release: 23 juni 2010 (NL) (BE)
Plot: In het derde avontuur belanden de kleine helden per ongeluk in Sunnyside Day Care terecht, een kinderdagverblijf dat dienst doet als laatste rustplaats voor oud speelgoed. Buzz, Woody en de anderen worden door de vrolijke bewoners met open armen ontvangen, maar geven hun plan om te ontsnappen niet op.
Links: trailer / clip / clip 2: Meet Ken / filmposter / colour script / artwork

Koochie Koochie Hota Hai

Studio: Prana Studios
Regie: Karan Johar
Release: juni 2010 (USA)
Plot: Geanimeerde remake van een klassieke bollywoodfilm over ware liefde. De originele personages werden voor deze gelegenheid vervangen door honden, kippen, varkens en nog veel meer boerderijbewoners.
Links: trailer

Shrek Forever After (3D) / Shrek 4 / Shrek Voor Eeuwig en Altijd

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Mike Mitchell
Release: 7 juli 2010 (NL) /14 juli 2010 (BE)
Plot: Een foute deal met Repelsteeltje zorgt ervoor dat Shrek in een bizarre wereld terechtkomt waar Donkey hem niet meer kent, Puss een moddervette kater is en Fiona de nieuwe schrik van het moeras is. Dit vierde deel is de laatste animatiefilm rond de belevenissen van de groene ogre.
Links: trailer / filmposter / filmposter 2 / zes karakterposters/ afbeeldingen

The Borrowers / Karigurashi no Arrietty / The Borrower Arrietty

Studio: Studio Ghibli
Regie: Hiromasa Yonebayashi
Release: 17 juli 2010 (JP)
Plot: Het script werd geschreven door de legendarische Hayao Miyazaki en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mary Norton. Het verhaal gaat over een klein volkje dat stiekem onder de mensen leeft, maar zich nooit aan hen laat zien. Als je soms iets niet terugvindt, is de kans groot dat deze wezentjes het ‘geleend’ hebben. Op een dag gebeurt het onvermijdelijke: Arrietty wordt gezien door een jongen.
Links: teaser / artwork

O Apóstolo (3D)

Studio: Artefacto Producciones
Regie: Fernando Cortizo
Release: 25 juli 2010 (ES)
Plot: In de gevangenis hoort Ramón zijn celmaat vertellen over een legendarische schat. Ze zouden samen ontsnappen, maar het lot zorgt ervoor dat alleen Ramón het haalt. Vastbesloten om zijn criminele leventje voorgoed vaarwel te zeggen, probeert hij de buit in zijn eentje op te sporen. De zoektocht leidt hem naar een Middeleeuws pelgrimsoord in Spanje. Door zijn nieuwsgierigheid belandt Ramón in de problemen en de schat die zijn leven zou veranderen, zorgt er al gauw voor dat zijn leven in gevaar komt.
Links: Teaser voor Spanjes eerste animatiefilm in 3D

Around the World in 50 Years (3D) / Sammy’s Adventures: The Secret Passage

Studio: nWave Pictures
Regie: Ben Stassen
Release: 11 augustus 2010 (BE) / 12 augustus 2010 (NL)
Plot: Het verhaal volgt de geboorte van een schildpad en de andere oceaanbewoners over een periode van vijftig jaar. Op zoek naar zijn jeugdliefde, trotseert schildpad Sammy, samen met vrienden, de vele natuurlijk gevaren zoals roofvogels en zeeroofdieren.
Links: volgen binnenkort

Legend of the Guardians (3D)

Studio: Animal Logic
Regie: Zack Snyder
Release: 29 september 2010 (NL) / 20 oktober 2010 (BE)
Plot: Al eeuwenlang wordt aan de jonge uilen een legende verteld over de legendarische bewakers die de andere uilen beschermen. Soren, een jonge uil, is vastbesloten om deze gevleugelde beschermers op te speuren wanneer zijn dorp wordt aangevallen door een leger van gehersenspoelde soldaten. Het avontuur is gebaseerd op de boekenreeks Guardians of Ga’Hoole van Kathryn Lasky.
Links: trailer, stemmen en afbeeldingen

Die Konferenz der Tiere

Studio: Constantin Films
Regie: Reinhard Klooss en Holger Tappe
Release: 7 oktober 2010 (DE)
Plot: De dieren pikken het niet langer dat de mensen de wereld om zeep helpen en organiseren een grote vergadering. Ze willen een akkoord bereiken met de mensen om samen in harmonie te leven. Gebaseerd op een kinderboek van Erich Kästner.
Links: volgen binnenkort

Despicable Me (3D) / Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke

Studio: Illumination Entertainment
Regie: Pierre Coffin en Chris Renaud
Release: 13 oktober 2010 (NL) / 27 oktober (BE)
Plot: In een meedogenloze strijd om de gemeenste schurk van de wereld te worden, besluit Gru om de ultieme diefstal te plegen: de maan stelen. Tussen alle komische avonturen in, ontmoet het miskende meesterbrein ook nog eens drie weesmeisjes die in hem de ideale vader zien.
Links: trailer / teasertrailer 1 / teasertrailer 2 / teaser / afbeeldingen

Arthur and the War of Two Worlds / Arthur and the Invisibles 3

Studio: EuropaCorp
Regie: Luc Besson
Release: 20 oktober 2010 (BE)
Plot: Dit is het laatste deel van Arthur and the Minimoys en een direct vervolg van het tweede deel dat abrupt eindigde. De jonge Arthur zit nog steeds in de ondergrondse wereld vol magische personages, om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de slechteriken die zijn miniscule vriendjes bedreigen.
Links: volgen binnenkort

Alpha and Omega (3D)

Studio: Crest Animation Studios
Regie: Anthony Bell en Ben Gluck
Release: 27 oktober 2010 (BE) / 24 november 2010 (NL)
Plot: Kate en Humphrey zijn twee wolven die samen met hun ouders een onbezorgd leven leiden. Tot het duo word gevangen door enkele parkwachters. De twee worden later weer op een vreemde plaats vrijgelaten, maar ze staan er voor het eerst helemaal alleen voor in de koude wildernis. En dan is er nog een probleem: ze kunnen elkaar helemaal niet uitstaan.
Links: volgen binnenkort

Tangled

Studio: Walt Disney Animation Studios
Regie: Nathan Greno en Byron Howard
Release: 1 december 2010 (NL) (BE)
Plot: Het beroemde sprookje van de gebroerders Grimm komt tot leven. Na achttien jaar eenzame opsluiting raast er een nieuwe wind door het leven van Rapunzel wanneer Flynn, een jonge bandiet, zich wil verbergen in haar toren. Hoewel hij al heel wat van de wereld heeft gezien, zag hij nog nooit een vrouw met zo’n lange en magische haren. Ondanks haar afgezonderde jeugd, ontdekt hij al gauw dat Rapunzel erg goed haar mannetje staat.
Links: teaser / ruwe bootlegtrailer / concept art / afbeelding

MegaMind (3D) / SuperSchurk

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Tom McGrath
Release: 15 december 2010 (NL) (BE)
Plot: Na het uitschakelen van zijn aartsvijand Metro Man, belandt superschurk MegaMind in een zwart gat. Omdat zijn gemene leventje alle zin heeft verloren, besluit hij om een nieuwe held te maken zodat hij weer een rivaal heeft. Maar wanneer zijn creatie Titan liever zelf de nieuwe slechterik wordt, barst een bikkelharde strijd los.
Links: teaser / afbeelding / filmposter / stemmen

Yogi Bear (3D)

Studio: Warner Bros
Regie: Eric Brevig
Release: 16 december 2010 (NL)
Plot: De hongerige beer Yogi en zijn kleine handlanger Boo-Boo zijn enkele beroemde figuren uit de oude cartoons van Hanna-Barbera. De twee beruchte beren uit het Jellystone Park zullen in de film niet langer als tweedimensionale tekenfilmpersonages verschijnen. De dieren worden voor de film in een nieuwe 3D-jasje gestoken met behulp van computeranimatie.
Links: Dan Aykroyd en Justin Timberlake in Yogi Bear / eerste beelden

Jackboots on Whitehall

Studio: McHenry Brothers
Regie: Edward McHenry en Rory McHenry
Release: 2010 (UK)
Plot: Duitsland staat op het punt om de Tweede Wereldoorlog te winnen. Terwijl Churchills soldaten de kusten beschermen, graaft Hitlers leger stiekem een tunnel onder het kanaal en het machteloze Londen is klaar om in de handen van de nazi’s te vallen. De enige hoop van Engeland is een klein leger van dorpelingen dat standhoudt tegen de Duitse soldaten. De film wordt gemaakt met poppetjes, denk aan Team America: World Police maar dan in een oorlogssetting.
Links: volgen binnenkort

Occho Kochoï (3D)

Studio: TeamTO
Regie: Benjamin Renner
Release: 2010 (FR)
Plot: Net wanneer het tijd is voor alle vogels om naar warmere oorden te trekken, raakt de gids van de vlucht dodelijk gewond door een hongerige kat. Omdat niemand van zijn vrienden in de buurt is, kan hij niet anders dan de reisplannen uitleggen aan de eerste de beste vogel die hij ziet. Helaas is dat Occho, een excentrieke vogel die dolenthousiast is over zijn eerste grote oversteek. Hij heeft echter geen flauw idee van wat er allemaal komt kijken bij deze gevaarlijke tocht.
Links: volgen binnenkort

Mars

Studio: Film Science
Regie: Geoff Marslett
Release: 2010 (USA)
Plot: Een team van drie astronauten is op weg naar Mars. De weg naar de rode planeet is lang, saai en bezaaid met twijfel en onzekerheid, maar op hun avontuurlijke reis leert het trio dat liefde zich in verschillende vormen kan uiten. Gefilmd met echte acteurs en nadien overgetekend, maar een groot deel werd met de computer omgezet. Lijkt qua stijl erg op A Scanner Darkly.
Links: volgen binnenkort

» 2011

The Great Bear / Den kæmpestore bjørn

Studio: Copenhagen Bombay
Regie: Esben Toft Jacobsen
Release: januari 2011 (DK)
Plot: De elfjarige Jonathan brengt zijn vakantie altijd door bij zijn grootvader. Die woont aan de rand van een enorm woud dat bevolkt wordt door mythische dieren. Helaas krijgt hij deze keer gezelschap van zijn jongere zusje Sophie. Hij doet zijn best om haar de hele tijd te negeren, tot ze opeens ontvoerd wordt door een duizend jaar oude beer. Om zijn zusje terug te halen, reist hij tot diep in het woud, waar hij de vreemdste wezens moet trotseren.
Links: volgen binnenkort

Gnomeo and Juliet

Studio: Starz Animation
Regie: Kelly Asbury
Release: 16 februari 2011 (NL)
Plot: Het bekende liefdesverhaal van Shakespeare werd voor de film uitgebreid herschreven en aangevuld met komische elementen. Zo spelen er geen mensen in de hoofdrollen, maar gaat de film over de relatie tussen twee garden gnomes (tuinkabouters), vandaar Gnomeo and Juliet.
Links: artwork / stemmen

Winnie the Pooh

Studio: Walt Disney Animation Studios
Regie: Stephen Anderson en Don Hall
Release: lente 2011 (USA)
Plot: Een nieuw bioscoopavontuur voor de honingverslaafde beer en de andere dierenvrienden die in het Hundred Acre Wood wonen. Details over de nieuwe handgetekende animatiefilm zijn er nog niet, maar het verhaal is uiteraard gebaseerd op de kinderboeken van Alan Alexander Milne.
Links: Disney blijft trouw aan 2D / concept art

Mars Needs Moms! (3D)

Studio: ImageMovers
Regie: Simon Wells
Release: 11 maart 2011 (USA)
Plot: De jonge Milo ontdekt wat zijn moeder echt voor hem betekent wanneer ze wordt ontvoerd door een stel marsmannetjes. Hij zet de achtervolging in en belandt in een dolkomisch sciencefictionavontuur. Gebaseerd op het kinderboek van Berkeley Breathed.
Links: illustraties en stemmen

Rio (3D)

Studio: Blue Sky Studios
Regie: Carlos Saldanha
Release: 8 april 2011 (USA)
Plot: Een eenzame ara ontdekt dat hij niet de laatste van zijn soort is. Wanneer dat ook nog eens een vrouwtje blijkt, gooit hij alles overboord en zet hij koers van Minnesota naar Rio de Janeiro. Op weg naar zijn exotische bestemming, krijgt de bontgekleurde papegaai een hele andere kijk op zijn voorheen zo saaie leventje.
Links: concept art

Rango

Studio: Nickelodeon Movies
Regie: Gore Verbinski
Release: 14 april 2011 (NL)
Plot: Een kameleon met een identiteitscrisis trekt de wijde wereld in, op zoek naar zichzelf. Onderweg leert hij dat niet iedereen te vertrouwen is. En zeker niet de gemene ratelslang die hij ontmoet. De film wordt een echt westernavontuur met schietgrage cowboys. Het gerucht dat de film Cheap as Dirt zou gaan heten, blijkt niet te kloppen.
Links: Johnny Depp in Rango

Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom (3D) / Kung Fu Panda 2

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Jennifer Yuh
Release: 22 juni 2011 (NL) (BE)
Plot: Een nieuwe vijand smeedt plannen om China te veroveren en kungfu uit te roeien met een geheim en onoverwinnelijk wapen. De mollige panda Po en de Furious Five zullen al hun krijgskunsten moeten aanwenden om de dreigende catastrofe te vermijden.
Links: Vervolg voor Kung Fu Panda 2

Cars: World Grand Prix (3D) / Cars 2

Studio: Pixar Animation Studios
Regie: Brad Lewis
Release: 23 juni 2011 (NL)
Plot: Samen met zijn beste maatje Mater neemt Lightning McQueen deel aan een hectische race die door alle grote steden loopt. Het ultieme doel is natuurlijk om de snelste van de hele wereld te worden, maar onderweg stuit het duo op enkele onverwachte avonturen.
Links: artwork / Nieuwe titel voor Cars 2 / Cars 2 zonder Doc Hudson?

The Smurfs (3D)

Studio: Sony Pictures Animation
Regie: Raja Gosnell
Release: 27 juli 2011 (BE) / 28 juli 2011 (NL)
Plot: Een stel kinderen ontdekt dat de pop die hun vader nietsvermoedend uit Brussel meebracht, in werkelijkheid een smurf is. Ze willen er dan ook alles aan doen om het arme kereltje terug naar huis te brengen. De film wordt een hybride mengeling van echte acteurs en computeranimatie.
Links: nieuwe look / stemmen / work in progress / Gargamel doet ook mee

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (3D)

Studio: Amblin Entertainment / WingNut Films
Regie: Steven Spielberg
Release: 26 oktober 2011 (NL)
Plot: Het Geheim van de Eenhoorn is de eerste uit de stripreeks rond Kuifje die verfilmd wordt met behulp van de motion-capturetechniek. De bewegingen van de acteurs worden geregistreerd en met de computer omgezet naar een virtueel personage.
Links: Opnames Kuifje zitten erop / Cast Tintin bekend

Happy Feet 2 (3D)

Studio: Animal Logic
Regie: George Miller
Release: 18 november 2011 (USA)
Plot: Het tweede avontuur van de muzikale pinguïns gaat verder waar de eerste film ophield. De kleine, dansende pinguïn op het einde van de film blijkt zoals verwacht de zoon te zijn van Mumble en Gloria. Over het verhaal zelf is op dit moment nog niets bekend.
Links: Nieuwe personages en stemmen in Happy Feet 2

Marvin the Martian

Studio: Warner Bros
Regie: Onbekend
Release: 7 december 2011 (USA)
Plot: De film draait rond Marvin die met Kerstmis de aarde wil vernietigen, tot hij in een doos wordt gepropt en als cadeau wordt ingepakt. De film wordt, net zoals heel wat andere adaptaties van bekende cartoonpersonages, een combinatie van echte acteurs en computeranimatie.
Links: Marvin the Martian krijgt eigen film

Frankenweenie (3D)

Studio: Tim Burton Animation Co. / Walt Disney Pictures
Regie: Tim Burton
Release: 8 december 2011 (USA)
Plot: Op een dag wordt Sparky, het hondje van Victor, aangereden door een auto. Gelukkig kan Victor het dier weer tot leven wekken met elektrische impulsen. Helaas heeft de hele wijk schrik voor de monsterlijke hond met bouten in zijn nek. Deze stop-motionfilm is gebaseerd op het gelijknamige kortfilmpje van Burton.
Links: Tim Burton kan eindelijk aan Frankenweenie beginnen

Alvin and the Chipmunks 3 (3D)

Studio: Twentieth Century Fox
Regie: Onbekend
Release: 14 december 2011(BE)
Plot: De muzikale eekhoorns komen terug voor een derde avontuur. Over het verhaal is op dit moment nog niets bekend. In deel twee kwamen er drie vrouwtjes bij, dus misschien brengt het derde deel een nest baby’s met een nog hoger stemmetje?
Links: volgen binnenkort

Arthur Christmas

Studio: Aardman Animations
Regie: Barry Cook en Sarah Smith
Release: 15 december 2011 (NL)
Plot: De film antwoordt op de vraag hoe de Kerstman er steeds in slaagt om alle cadeautjes in één nacht te bezorgen. Deze computeranimatie belooft een avontuur vol actie en militaire precisie te worden, want Santa moet immers de hele wereld rond. Gelukkig krijgt hij hiervoor hulp van een leger elfen.
Links: Aardman onthult hoe de Kerstman werkt

Beauty and the Beast 3D

Studio: Walt Disney Animation Studios
Regie: Gary Trousdale en Kirk Wise
Release: 2011
Plot: De bekende tekenfilmklassieker uit 1991 verschijnt opnieuw in de zalen met een extra dimensie. Belle ontdekt dat er achter het monsterlijke uiterlijk van het Beest een prachtige prins verscholen zit.
Links: Beauty and the Beast 3D een jaar uitgesteld

Flanimals

Studio: Illumination Entertainment
Regie: Onbekend
Release: 2011 (UK)
Plot: Over het verhaal zelf is op dit moment nog niets bekend, maar het verhaal speelt zich af in een vreemde wereld op een verre planeet. De film is gebaseerd op de boeken vol maffe creaties van Ricky Gervais en illustrator Rob Steen.
Links: Flanimals vinden de weg naar het witte doek

Trippel Trappel / DierenSinterklaas

Studio: Anikey Studios
Regie: Albert ‘t Hooft & Paco Vink
Release: 2011 (NL)
Plot: In dit verhaal gaan de vriendjes Fretje, Kari en Takkie op pad om een eigen Sinterklaasfeest te regelen voor de dieren. Gelukkig krijgen ze hiervoor hulp van de DierenPiet en de schimmel van Sinterklaas. Na Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel (1983) eindelijk weer eens een lange animatiefilm van Nederlandse bodem.
Links: volgen binnenkort

A Monster in Paris / Un Monstre à Paris

Studio: EuropaCorp
Regie: Bibo Bergeron
Release: 2011 (FR)
Plot: Parijs, 1910. De Franse hoofdstad wordt geteisterd door een mysterieus monster en de bewoners organiseren een klopjacht. Een spannend avontuur begint en het leven van enkele nietsvermoedende personages neemt een hele nieuwe wending. Maar is alles wel wat het lijkt?
Links: A Monster in Paris / Prachtige concept art voor A Monster in Paris

Cinderella (3D) / Cendrillon

Studio: Delacave Paris
Regie: Onbekend
Release: 2011 (FR)
Plot: Een eigenzinnige versie van het bekende sprookje. Het verhaal speelt zich af in de Far West, waar de jongedame werkt in de saloon van haar stiefmoeder. Assepoester is een stoere cowgirl en geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het nieuws dat een Russische prins op bezoek komt, zet het hele dorp in rep en roer. Haar stiefmoeder zadelt haar op met een boel vervelende klusjes, maar een Indiaanse tovenaar zorgt ervoor dat ze toch naar het bal kan. Wanneer het feest wordt verstoord door enkele brute piraten, beschermt ze de prins met haar leven, maar in het strijdgewoel verliest ze een tand… Je raadt het al, in deze originele versie (met dieren) gaat de prins niet op zoek naar de eigenaar van een glazen muiltje.
Links: volgen binnenkort

Why I Did (Not) Eat My Father / Pourquoi j’ai (pas) mangé mon père

Studio: Boréales / Les Armateurs
Regie: Tanguy DeKermel en Thomas Szabo
Release: 2011 (FR)
Plot: Wanneer Edward als eerste in de geschiedenis ontdekt hoe hij vuur kan maken, zorgen zijn spraakmakende uitvindingen voor een heleboel vernieuwingen in de stam. Vanya, zijn oudere broer en leider van de prehistorische groep mensen, voelt zich echter bedreigd door de groeiende populariteit van Edward en hij is vastbesloten om een einde te maken aan deze gevaarlijke evolutie.
Links: volgen binnenkort

Turkeys

Studio: Bedrock Studios
Regie: Ash Brannon
Release: 2011 (USA)
Plot: Twee mannelijke kalkoenen ontdekken een tijdmachine. Ze besluiten om de machine te gebruiken om terug te reizen in de tijd en ervoor te zorgen dat hun soort niet langer op het menu staat van de traditionele maaltijd met Thanksgiving.
Links: Twee kalkoenen versus Thanksgiving

Bunyan & Babe (3D)

Studio: Exodus Film Group
Regie: Tony Bancroft en Jim Rygeil
Release: 2011 (USA)
Plot: De film is gebaseerd op de Amerikaanse mythe over de reusachtige houthakker Paul Bunyan en zijn blauwe os Babe. Twee kinderen vinden in het bos een magische doorgang naar de afgeschermde wereld waar Paul en Babe een teruggetrokken bestaan leiden, ver weg van de wereld die met alle moderne machines geen nood meer heeft aan een ouderwetse houthakker. Wanneer Paul de kinderen weer naar huis brengt, ontdekt hij de snode plannen van een hebberige projectontwikkelaar. Samen met hun kleine vriendjes, zetten Bunyan en Babe zich in om het dorp te redden.
Links: John Goodman en Eddie Griffin in Bunyan & Babe

» 2012

The Suicide Shop / Le Magasin des Suicides

Studio: Diabolo Films
Regie: Patrice Leconte
Release: eerste trimester 2012 (FR)
Plot: De bijzondere familie Tuvache baadt al generaties lang een winkel uit met allerlei spullen om zelfmoord te plegen. Mensen hebben de wil verloren om te leven en de lugubere familiezaak doet gouden zaken. De winkel biedt voor elk wat wils, zowel exclusief materiaal voor de rijken als goedkopere producten voor mensen met een klein budget. Tot de jongste zoon iets ontdekt dat de hele zaak, die gebouwd is op ellende, in gevaar brengt: een liefde voor het leven. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jean Teulé.
Links: Eerste afbeeldingen van de speciale winkel voor zelfmoordenaars

The Lorax (3D)

Studio: Illumination Entertainment
Regie: Chris Renaud
Release: 1 maart 2012 (NL)
Plot: Achter een grote snor schuilt de Lorax, een wezentje dat het opneemt voor de bomen die door een harteloze ondernemer worden geveld. Dat is een ramp, want met de bomen verdwijnen ook alle dieren die in, op, onder of tussen de bomen wonen. Daarom laat de Lorax maar van zich horen..
Links: Horton Hears a Who krijgt een broertje

Hotel Transylvania (3D)

Studio: Sony Pictures Animation
Regie: Jill Culton
Release: 18 april 2012 (NL)
Plot: In de huidige tijd vol moderne technologie is er geen plaats meer voor bekende griezelfiguren. Omdat de nieuwe wereld hen aan het vergeten is, hebben monsters zoals Dracula, de mummy, de weerwolf en het monster van Frankenstein zich teruggetrokken en de groep oude griezels houdt zich op in Hotel Transylvania.
Links: Afgedankte monsters in Hotel Transsylvania

Brave (3D)

Studio: Pixar Animation Studios
Regie: Brenda Chapman
Release: 15 juni 2012 (USA)
Plot: Merida, de dochter van een Schotse koning, kiest ervoor om boogschutter te worden. Haar keuze brengt echter het hele koninkrijk en het leven van haar moeder in het gevaar. De dappere meid zal alles op alles moeten zetten om haar familie en het land te redden van een vreselijk lot.
Links: Brave officieel aangekondigd / Nieuwe titel? / Pixars eerste vrouwelijke hoofdrol

Madagascar 3 (3D)

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Eric Darnell
Release: 27 juni 2012 (BE) / 5 juli 2012 (NL)
Plot: Leeuw Alex, zebra Marty, nijlpaard Gloria en giraf Melman zijn nog steeds op weg naar huis. Hun vorige avontuur bracht en in Afrika, maar deze keer doen de dieren Europa aan. In de hoop om terug in New York te geraken, sluit de groep zich aan bij een rondreizend circus. In deel drie ontbreken natuurlijk ook King Julien en de maffe pinguïns niet.
Links: DreamWorks slaat door met animatie-sequels

Yellow Submarine (3D)

Studio: ImageMovers
Regie: Robert Zemeckis
Release: zomer 2012 (USA)
Plot: Een nieuwe remake zal met behulp van de motion-capturetechniek de oude personages uit de gelijknamige tekenfilm uit 1968 opnieuw tot leven brengen. Ondanks de sluiting van de digitale studio waar de film zou worden gemaakt, vinden de makers vast een nieuwe studio voor dit project.
Links: Remake van animatiefilm met de Beatles / ImageMovers sluit de deuren

Pirates! / The Pirates In An Adventure With Scientists

Studio: Aardman Animations
Regie: Peter Lord
Release: 10 oktober 2012 (NL)
Plot: De stop-motionfilm is gebaseerd op de boeken van Gideon Defoe en vertelt de belevenissen van een groep vreemde piraten. Op weg naar Londen ontmoeten de zeebonken de bekende wetenschapper Charles Darwin en zijn pratende chimpansee Mr Bobo.
Links: Alle hens aan dek voor Aardmans nieuwe zeeroversfilm

An African Tale

Studio: Animated Family Films
Regie: Brent Dawes
Release: oktober 2012 (USA)
Plot: De eerste Afrikaanse animatiefilm vertelt een verhaal over de uitgestrekte savanne en haar exotische bewoners. Een film vol leeuwen, olifanten, kevers en zo’n baviaan met een blauwe snuit zoals in The Lion King. Net als heel wat voorgangers ontsnapt ook deze film niet aan een milieubewuste moraal en daarom besteedt dit natuurverhaal ook aandacht aan de (slechte) invloed van de mensen op de natuur.
Links: volgen binnenkort

Monsters, Inc 2 (3D)

Studio: Pixar Animation Studios
Regie: Onbekend
Release: 16 november 2012 (USA)
Plot: Hoewel er nog niets officieels over de animatiefilm bekend is, klinkt het uit verschillende hoeken dat de animatiestudio aan een vervolg werkt. Pixar lijkt hiermee de smaak van sequels beet te hebben, na Toy Story 2, Toy Story 3 en Cars 2.
Links: Vervolg op Monsters Inc officieel aangekondigd

Puss in Boots (3D)

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Chris Miller
Release: 7 december 2012 (BE) / 8 december 2012 (NL)
Plot: Deze spin-off met de Gelaarsde Kat speelt zich af in de tijd voor hij de groene ogre ontmoette in de Shrek-films. Het verhaal gaat over de woelige beginjaren van de avontuurlijke kater. Samen met de gewiekste Kitty en meesterbrein Humpty-Dumpty beraamt hij een plan om de Gans met de Gouden Eieren te stelen.
Links: Puss in Boots wordt Shrek-vrije animatiefilm

The Guardians (3D)

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Peter Ramsey
Release: 13 december 2012 (NL)
Plot: In de film nemen de Guardians het op tegen Pitch the Boogeyman. Die heeft zijn naam niet gestolen, want hij wil de wereld in pikzwarte duisternis onderdompelen. Om de slechterik het hoofd te bieden, zullen bekende figuren zoals Santa Claus, de Easter Bunny, de Tooth Fairy, Sandman en Jack Frost hun krachten moeten bundelen om het kwaad te overwinnen.
Links: Leonardo DiCaprio in The Guardians / DreamWorks haalt Pulitzerwinnaar binnen

The Croods (3D)

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Kirk De Micco en Chris Sanders
Release: 31 december 2012 (NL)
Plot: Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Crug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis, ontmoetten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Crug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.
Links: Terug naar de prehistorie met The Croods

The Adventures of Tintin: Red Rackham’s Treasure (3D)

Studio: Amblin Entertainment / WingNut Films
Regie: Peter Jackson
Release: 2012
Plot: De Schat van Scharlaken Rackham is de tweede uit de stripreeks rond Kuifje die verfilmd wordt met behulp van de motion-capturetechniek. De bewegingen van de acteurs worden geregistreerd en met de computer omgezet naar een virtueel personage.
Links: Opnames Kuifje zitten erop / Cast Tintin bekend

Norm of the North (3D)

Studio: Crest Animation Studios
Regie: Onbekend
Release: 2012
Plot: In de film gaan ijsbeer Norm en drie bevriende lemmings op zoek naar een nieuwe thuis wanneer de opwarming van de aarde hun vertrouwde stekje laat smelten. De dieren komen in New York terecht waar Norm aan de slag gaat als mascotte voor een bedrijf. Tot hij ontdekt dat hetzelfde bedrijf verantwoordelijk is voor de vernietiging van zijn oude woonplaats.
Links: volgen binnenkort

» 2013 en later

The Congress

Studio: Les Armateurs
Regie: Ari Folman
Release: 2013 (FR)
Plot: De film is gedeeltelijk gebaseerd op The Futurological Congress, een sciencefictionroman uit 1971 van de Poolse schrijver Stanislaw Lem. Het hoofdpersonage in zijn boek raakt betrokken bij een opstand waarbij het leger hallucinogene middelen gebruikt om de relschoppers te kalmeren. Hij kan ontsnappen via een ondergronds rioolstelsel, maar beleeft de trip van zijn leven wanneer hij wakker wordt in de toekomst. Zijn het de drugs of is hij echt honderdvijftig jaar later wakker geworden?
Links: Eerste blik op animatiefilm The Congress / Eerste beeldfragmenten en meer afbeeldingen

The Adventures of Tintin: deel 3 (3D)

Studio: Onbekend
Regie: Onbekend
Release: mogelijk in 2013
Plot: Naar verluidt wordt er na de eerste twee delen ook een derde avontuur verfilmd uit de stripreeks rond de gekuifde reporter van tekenaar Hergé. uit. Een gerucht is dat de twee vorige regisseurs (Spielberg en Jackson) de handen in elkaar zouden slaan voor dit derde deel, maar momenteel zijn er nog geen details beschikbaar. Noch over de regisseur(s), noch over de titel.
Links: Opnames Kuifje zitten erop / Cast Tintin bekend

The Goon

Studio: Blur Studio
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: David Fincher heeft zich als producent geschaard achter de verfilming van Eric Powells strips. De beeldverhalen gaan over een enorme spierbundel (The Goon) en zijn maatje Franky. Samen werken ze voor een gevreesde maffiabaas en belanden ze in gevaarlijke situaties vol bovennatuurlijke monsters zoals zombies en vampieren.
Links: Poster The Goon bekend / David Fincher maakt The Goon

Bone

Studio: Warner Bros / Animal Logic
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: De geweldige strips van Jeff Smith worden in een computeranimatiefilm gegoten. Het is nog niet bekend hoeveel van de 55 albums er in de film worden verwerkt. Vermoedelijk wordt het avontuur van de Bones in meerdere delen uitgebracht, zoals de trilogie van The Lord of the Rings.
Links: Fantastische Bone-strips verschijnen als animatiefilm

Cryptozoology

Studio: Illumination Entertainment
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: Jack Black is een van de producenten achter Cyptozoology, een animatiefilm over de studie die zich bezighoudt met het onderzoek naar mysterieuze monsters. De film brengt legendarische, monsterlijke dieren tot leven zoals Big Foot, de Yeti en het monster van Loch Ness.
Links: Jack Black gaat op zoek naar het monster van Loch Ness

Enchanted 2

Studio: Walt Disney Pictures
Regie: Anne Fletcher
Release: Onbekend
Plot: In Enchanted werd een prinses uit de tekenfilmwereld naar de echte wereld getoverd door een gemene koningin. Wat volgde was een sprookjesachtige opeenvolging van gebeurtenissen zoals in de vroege tekenfilms van Walt Disney. De film, een mengeling van live action en handgetekende animatie, krijgt nu ook een vervolg.
Links: Disney werkt aan vervolg op Enchanted

Ice Age: Th4w (3D) / Ice Age 4

Studio: Blue Sky Studios
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: Hoewel er officieel nog niets over het plot bekend is, vertelde een anonieme bron dat de voorlopige titel van het project Ice Age: Th4w is. Dat laatste is Engels voor (ont)dooi(en) en dat zou precies zijn wat er in de vierde film gebeurt. Manny, Sid, Diego en Ellie komen allemaal bevroren toe in een museum, waar het viertal per ongeluk wordt ontdooid. Ook Scrat is weer van de partij.
Links: Een vierde Ice Age in de maak

Maleficent

Studio: Onbekend
Regie: Tim Burton
Release: Onbekend
Plot: Hoewel geen enkele officiële bron deze informatie bevestigt, gaat het gerucht dat Burton meer dan vijftig jaar na de gemene glansrol van Maleficent (Malafide) in de tekenfilm Sleeping Beauty (Doornroosje), van plan is om een film te maken over het duistere personage. Het wordt geen remake van de originele animatiefilm van Walt Disney, maar een nieuwe kijk op de heks vanuit haar perspectief.
Links: Linda Woolverton pakt Maleficent aan / Tim Burton maakt film over Maleficent?

The Addams Family

Studio: Illumination Entertainment
Regie: Tim Burton
Release: Onbekend
Plot: Na de recente remake van Alice in Wonderland waagt Tim Burton zich weer aan een andere klassieker. Voor het verhaal baseert hij zich op de excentrieke tekeningen van Charles Addams. Er is echter geen verband met de televisieserie of de films die reeds verschenen over de macabere familie.
Links: Tim Burton maakt animatiefilm over The Addams Family

Speedy Gonzales

Studio: Warner Bros
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: Ándale! Ándale! Arriba! Arriba! Speedy Gonzales, de razendsnelle Mexicaanse muis die heel wat vijanden te snel af was, komt naar het witte doek. De film zal zich afspelen in de huidige tijd, met Speedy als een onbegrepen jongen. Zijn familie heeft een heel nauwkeurig werk waarvoor hij eigenlijk veel te snel is. Omdat hij het steeds verknoeit, besluit hij maar om de wijde wereld in te trekken, op zoek naar iets wat hij wel goed kan. Onderweg raakt hij bevriend met een bange autoracer.
Links: Speedy Gonzales rent naar het witte doek

Tom and Jerry

Studio: Warner Bros
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: Ondanks de belabberde poging uit 1992 (Tom and Jerry: The Movie) komt er een nieuw bioscoopavontuur rond de twee personages die letterlijk en figuurlijk zoals kat en muis met elkaar leven. Veel details over het verhaal zijn er nog niet, maar de film zou zich (alweer) op de prille jeugdjaren van het duo richten.
Links: Worden Tom and Jerry de volgende Chipmunks?

Zeitoun

Studio: Onbekend
Regie: Jonathan Demme
Release: Onbekend
Plot: Zeitoun is niet alleen de titel van het non-fictieboek van Dave Eggers, maar ook de exotische achternaam van het Amerikaanse hoofdpersonage met Syrische roots. Het verhaal gaat over de belevenissen van de man en zijn gezin. Wanneer in 2005 de orkaan Katrina flink huishoudt in New Orleans, besluit Zeitoun om in de stad achter te blijven en de mensen te helpen.
Links: Regisseur The Silence of The Lambs waagt zich aan animatiefilm

Who Framed Roger Rabbit 2

Studio: Onbekend
Regie: Robert Zemeckis
Release: Onbekend
Plot: Zemeckis schrijft samen met de twee originele scriptschrijvers Jeffrey Price en Peter Seaman aan een vervolg op Who Framed Roger Rabbit. Details over het verhaal zijn er nog niet, maar ondanks zijn huidige verslaving aan de motion-capturetechniek, zou de regisseur de cartoonpersonages in de film wel in 2D behouden.
Links: Sequel Who Framed Roger Rabbit in motion capture?

Truckers (3D)

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: Het verhaal gaat over een groep van buitenaardse wezentjes die diep onder de grond leven, verborgen voor alle mensen. De film is gebaseerd op The Bromeliad Trilogy, een reeks van drie fantasievolle kinderboeken van de Engelse auteur Terry Pratchett.
Links: volgen binnenkort

Super Secret Ghost Project (3D) / Boo U

Studio: DreamWorks Animation
Regie: Tony Leondis
Release: Onbekend
Plot: Van het geheime project (met de werktitel Boo U) zijn nog geen details bekend. Volgens een zinnetje uit een persbericht van de animatiestudio, zou het om een griezelige animatiefilm gaan met spoken zoals je die nog nooit hebt gezien. Naar verluidt gaat de film over een geest die slecht is in zijn werk en opnieuw naar school moet. Vermoedelijk het antwoord van DreamWorks op Pixars Monsters, Inc.
Links: volgen binnenkort

Megalomania

Studio: Onbekend
Regie: Michel Gondry
Release: Onbekend
Plot: Een animatieproject van regisseur Michel Gondry en zijn zoon Paul. Het verhaal gaat over drie kinderen die een manier uitvinden om energie uit haar te halen. Ze scheren de hele wereld kaal en alleen de rijken dragen dure pruiken. Het trio wil de arme, kale bevolking helpen, maar wordt tegengewerkt door een tirannieke dictator.
Links: Droomregisseur Michel Gondry maakt een animatiefilm

Sir Billi

Studio: Billi Productions Ltd en Glasgow Animation
Regie: Sascha Hartmann
Release: Onbekend
Plot: De held van dit verhaal is een oude knar die de gekste avonturen meemaakt. Sir Billi is een Schotse senior, befaamd om zijn skateboard capaciteiten en onverschrokken heldengedrag. Wanneer een illegale vluchteling én bever genaamd Bessie Boo zijn hulp nodig heeft, springt Sir Billi zonder aarzelen in de bres voor het arme knaagdier.
Links: Sean Connery speelt Schotse held op leeftijd in Sir Billi

11

Studio: Gazato Films
Regie: Elf verschillende regisseurs
Release: Onbekend
Plot: 11 is een verzameling van elf verschillende verhalen die zich afspelen voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. De film is een unieke samenwerking tussen evenveel verschillende regisseurs, animators, illustrators en striptekenaars. Dat zorgt ervoor dat het project een bonte verzameling van erg uiteenlopende stijlen en culturen wordt.
Links: De Eerste Wereldoorlog in elf geanimeerde verhalen

Popeye (3D)

Studio: Sony Pictures Animation
Regie: Onbekend
Release: Onbekend
Plot: De beroemde spinazieverslindende matroos komt opnieuw tot leven in deze computeranimatie. Over het verhaal is voorlopig niet veel bekend, maar centraal staat de relatie tussen Popeye, zijn vriendinnetje Olive, zijn eeuwige rivaal Bluto en zijn adoptiekind Swee’Pea.
Links: Sony brengt Popeye in 3D naar de bioscoop

The Greatest Muppet Movie Of All Time

Studio: Walt Disney Pictures
Regie: James Bobin
Release: Onbekend
Plot: Het verhaal werd voor een deel geschreven door Jason Segel, die ook een rol zal spelen in de nieuwe prent. Over het verhaal is nog niet veel bekend, maar Segel zou een man spelen die alle Muppets weer bij elkaar wil brengen. Hopelijk wordt het resultaat ook werkelijk de geweldigste Muppetfilm aller tijden.
Links: Jason Segel brengt The Muppets weer bij elkaar

» Uitgesteld of (voorlopig?) afgelast

Hoodwinked Too! Hood Vs. Evil / Hoodwinked 2

Studio: Kanbar Entertainment
Regie: Mike Disa
Release: uitgesteld
Plot: Roodkapje gaat op een geheim trainingskamp bij de The Sister Hoods, maar wanneer Hansje en Grietje op een dag spoorloos verdwijnen, start ze samen met de Wolf een onderzoek naar het vermiste duo.
Links: Hoodwinked 2 voor onbepaalde tijd uitgesteld

Newt

Studio: Pixar Animation Studios
Regie: Gary Rydstrom
Release: (voorlopig?) gecanceld
Plot: Newt en Brooke zijn de twee laatste blauwvoetsalamanders op aarde. Het duo wordt door wetenschappers gedwongen om zich voort te planten zodat hun soort niet uitsterft. Het enige probleem is dat de twee elkaar eigenlijk helemaal niet kunnen uitstaan.
Links: Plannen voor Newt weer opgeborgen? / afbeelding

The Snow Queen

Studio: Walt Disney Animation Studios
Regie: Onbekend
Release: (voorlopig?) gecanceld
Plot: De film is gebaseerd op het prachtige sprookje van Hans Christian Andersen. De jonge Kai wordt getroffen door een scherfje van de spiegel van duivel, wat ervoor zorgt dat zijn karakter in een klap verandert en hij voortaan alleen maar het slechte in de mensen ziet. De Sneeuwkoningin neemt hem mee en door haar magie vergeet hij zijn hele verleden. Maar zijn buurmeisje Gerda is hem niet vergeten. Zij belandt van het ene gevaarlijke avontuur in het andere terwijl ze er alles aan doet om haar vriend te bevrijden uit de betovering van de koningin.
Links: concept art / Plannen voor The Snow Queen weer opgeborgen?

King of the Elves

Studio: Walt Disney Animation Studios
Regie: Aaron Blaise en Robert Walker
Release: (voorlopig?) gecanceld
Plot: In het verhaal smelten realiteit en magie samen wanneer een oude man tot koning van de elfen wordt gekozen. Het kleine volkje wordt bedreigd door een gemene trol en de nieuwe koning komt samen met de elfen in enkele spannende en gevaarlijke situaties terecht. Tijdens het avontuur met de elfen leert de man om weer betekenis te geven aan zijn oude leventje.
Links: artwork / Walt Disney schrapt animatiefilm King of the Elves?

Lees ook:De winnende animatiefilms van Annecy 2011
Lees ook:Nieuwe afbeelding van de hippe 3D-Smurfen
Lees ook:De eerste 3D-smurf is gespot: top of flop?
Lees ook:Animaties van eigen bodem veroveren Annecy
Lees ook:Eerste beelden Ultrakort 2013

17 reacties op “De animatiefilms van de toekomst

 1. DragonMaster

  Indrukwekkende lijst! Bedankt voor het mega-overzicht. :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. Junad

  Ik ben wel heel benieuwd naar Trippel Trappel

    /   Beantwoorden  / 
 3. Floriaan

  Why I Did (Not) Eat My Father, klinkt fantastisch!
  Vervelende aan dit soort lijstjes is dat ik me nu al ga verheugen op alle toffe films die nog lang niet in de bioscopen gaan verschijnen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans W.

  Kijk, da’s nou handig, zo’n lijst. Zal nog wel zo’n 200 keer ge-update moeten worden, maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig valt het aantal sequels mee…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jeroen

  Dus dit is die fameuze lijst, haha, heel indrukwekkend. Nice job!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Pieter

  Prachtige verzameling.Naast de gebruikelijke hoop rommel, toch ook films die gewoonweg niet kunnen mislukken!

    /   Beantwoorden  / 
 7. peter

  supper echt supper dat je dit deed ik ken over al voor uit kijken

    /   Beantwoorden  / 
 8. Vincent Lammers

  wow! van The Great Bear / Den kæmpestore bjørn had ik nog helemaal niet gehoord! klinkt gaaf, en de Denen zijn goed in mooie familie films :-) Ziet er waanzinnig uit! een grote beer in het bos! :-) Daar kijk ik naar uit!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Thijs

  valt me wel op dat de titels van nieuwe film echt bagger zijn
  vooral in het nederland.. “Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan
  Stikke” man dat zuigt echt :P

    /   Beantwoorden  / 
 10. luc

  Ben wel echt benieuwd naar Legend of the Guardians.
  Lijkt me echt super, eindelijk eens een andere sfeer dan lief en poezelig. Nou maar hopen dat het niet tegenvalt…

    /   Beantwoorden  / 
 11. esteban

  Op dit moment kijk ik het meest uit naar “Legend of the Guardians”, vooral door de stilte rond het project. Positief, imo.

  ‘Newt’ leek me zo’n bijzonder project, hopelijk komt dat er alsnog door.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Ramennoedel

  stoere films. kijk naar sommige uit maar sommige zijn dikke omg

    /   Beantwoorden  / 
 13. Willy

  Prachtig overzicht, jongens. Bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
 14. TAZ

  newt en king of the elves zijn helaas gencancelled dus daar kunnen we naar fluiten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter

   nee king of the elves komt wel
   als 2-d film

     /   Beantwoorden  / 
 15. TAZ

  dan hebben we gelukkig toch nog iets om naar uit te kijken

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.