Startsein gegeven voor Trippel Trappel


Het hek is van de dam! Animatiestudio Anikey en productiehuis il Luster gaan binnenkort de productie in van Nederlands eerste volledig op eigen bodem geproduceerde lange 2D animatiefilm.

Vandaag werd bekendgemaakt dat de financiering rond is voor Trippel Trappel, een lange Nederlandse animatiefilm die al een aantal jaren in ontwikkeling is. Daarmee wordt de film toegevoegd aan de lijst van animatiefilms die we de komende jaren kunnen verwachten, met in februari 2012 Sprookjesboom de Film en in januari 2013 Nijntje de Film. Trippel Trappel volgt in oktober 2013.

Trippel Trappel vertelt over de vriendjes Fretje, Kari en Takkie, die samen op pad gaan om een eigen Sinterklaasfeest te regelen voor de dieren. Het belooft een leuke familiefilm te worden, leuk voor de kleintjes maar ook voor de ouders.

Vanaf volgend jaar (zomer) is il Luster op zoek naar animatoren die 6 tot 9 maanden aan de film willen werken. Er wordt wel aangeraden niet te lang te wachten met reageren, want er blijken veel 2D animatoren met ambitie te zijn in ons kikkerlandje. Dus twijfel niet en mail je showreel en cv naar [email protected].

Lees ook:Eerste beelden Trippel Trappel
Lees ook:Teaser Trippel Trappel
Lees ook:Releasedatum van het Nederlandse Trippel Trappel bekend
Lees ook:Trippel Trappel Trailer
Lees ook:Voor 2 euro naar Trippel Trappel op 16 november

13 reacties op “Startsein gegeven voor Trippel Trappel

 1. Tom

  Ik dacht dat die film dit jaar al zou uitkomen. Zodoende vond ik het vreemd dat er nog geen beeldmateriaal was, maar daarom dus.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Tsja, zo gaat dat met features en fondsen, duurt vaak langer dan verwacht/gehoopt. Al die partijen die opgetrommeld moeten worden bij het maken van een lange animatiefilm in Nederland… En niet alleen financieel, natuurlijk, ook storyboards/pre-productie hebben veel ontwikkeling en dus tijd nodig. Zeker in zo’n land als Nederland waar kennis over dat proces schaars is.

     /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dat dacht ik ook dus het is met minimaal een jaartje uitgesteld.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sempie

  In geen jaren meer in Nederland geanimeerd, maar dit ziet er leuk genoeg uit om voor terug te komen…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ribbedebie

  Yay! Ik kijk al een heel lange tijd uit naar deze film, ziet er echt vet uit. Vindt het vooral leuk dat het over een fret, vogeltje, en wandelende tak gaat. Een beetje van die onbekende beesten vindt ik altijd leuk.

  Maar nou baal ik dat ik nog gewoon op school zit! Anders zou ik misschien mee kunnen geholpen hebben… och, over vijf jaar nog maar ‘ns proberen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Doc

  “Nederlands eerste volledig op eigen bodem geproduceerde lange 2D animatiefilm”

  Waar werd die Bommel-film dan geproduceerd?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Voor het overgrote deel werd de Bommel film geanimeerd/geproduceerd in Japan. Trippel Trappel zal volledig in Nederland geanimeerd worden.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Patrick Nijman

  Yeah! Hopelijk blijven er na 2013 ook nog steeds ruimte voor dit soort mooie projecten. Volgend jaar dus 2 animatie films van neerlandsche bodem op het grote doek. Da’s een record wat lang zal blijven staan gok ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Volgend jaar helaas nog niet; dan komt Sprookjesboom de Film, maar Nijntje de Film en Trippel Trappel komen pas in 2013 :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Patrick Nijman

    Ok. Ik dacht eind 2012. Ach ja never mind. Nijntje tel ik niet mee die wordt voornamelijk in het buitenland gemaakt. Wellicht dat wij dan de derde lange speelfilm kunnen gaan maken met een release in 2014 :D Hebben we in ieder geval 3 keer achter elkaar een lange animatie speelfilm. Maar ik schat de kansen klein in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tünde

     Zomer 2012 beginnen ze met animeren, oktober 2012 zou dan een wel heel optimistische releasedatum zijn :p Het is wel zo dat in het begin van het proces van Trippel Trappel als streefdatum 2011 aan werd gehouden, maar dat wordt vanzelfsprekend niet gehaald.
     Nijntje wordt inderdaad in het buitenland geanimeerd, maar productie, verhaal, karakters, poppen, sets komen allemaal uit Nederland. Om ‘m helemaal niet mee te tellen vind ik daarom onterecht, vooral omdat coproductie een hele mooie en vaak noodzakelijke manier is om lange animatiefilms te maken.
     Verder zijn er natuurlijk een heleboel features in ontwikkeling, dus ik ben benieuwd of de ontwikkeling doorzet en er inderdaad in 2014 ook gewoon weer eentje komt. Uiteindelijk zal het allemaal afhangen van hoe veel succes de lange NLse animatiefilm heeft de komende jaren.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.