Releasedatum van het Nederlandse Trippel Trappel bekend


Animatiestudio Anikey en productiehuis il Luster presenteerden vandaag – heel toepasselijk op dierendag – de releasedatum voor de eerste originele lange animatiefilm van Nederlandse bodem.

Werd exact twee jaar geleden nog het startsein gegeven door het Filmfonds, inmiddels wordt er dag en nacht aan Trippel Trappel geanimeerd en is de officiële releasedatum bekend gemaakt: 8 oktober 2014.

Stemacteurs Hans Somers en Reinder van der Naalt spreken de hoofdrollen in van respectievelijk Fretje en Takkie. Bekendheden kunnen natuurlijk niet ontbreken met Georgina Verbaan als kanarie Kari, Kasper van Kooten als Rat, Bartho Braat als trouwe viervoeter Bello, Frans van Limburg als Dierenpiet en Huub Dikstaal als Papegaai.

Trippel Trappel volgt Fretje, een avontuurlijke en speelse jonge fret die samen met de oude hond Bello en de wijsneuzige wandelende tak Takkie bij het jongetje Julian woont. Het is sinterklaastijd en Fretje ziet Julian lijstjes maken, zijn schoen zetten en zingen. Hij wordt er helemaal door gegrepen. Geïnspireerd door dat alles droomt Fretje van prachtige presentjes, vooral van een rode raceauto. Met kanarie Kari en Takkie vertrekt hij om de verlanglijstjes naar Sinterklaas te brengen. De tijd dringt; diezelfde avond is het al pakjesavond. Ze beleven een avontuurlijke reis op weg naar de boot van Sinterklaas. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan te mislukken door tussenkomst van een rat die op de boot woont! Of weet Sinterklaas nog een oplossing..?

Duurt een jaar je te lang? Dan kun je alvast uitkijken naar de release van Pim en Pom de Film, gebaseerd op de tekeningen van Fiep Westendorp. Deze geanimeerde langspeelfilm van Nederlandse bodem verschijnt in de eerste helft van 2014 in de bios.

Lees ook:Teaser Trippel Trappel
Lees ook:Eerste beelden Trippel Trappel
Lees ook:Trippel Trappel Trailer
Lees ook:Voor 2 euro naar Trippel Trappel op 16 november
Lees ook:Startsein gegeven voor Trippel Trappel

8 reacties op “Releasedatum van het Nederlandse Trippel Trappel bekend

 1. DragonMaster

  Leuk nieuws!

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  inderdaad leuk nieuws al heeft het wel wat lang geduurd voor het bekend werd gemaakt maar dat is het waarschijnlijk wel waard geweest.

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Een jaar op voorhand iets aankondigen is niet vroeg genoeg? Jij hebt vast een erg drukke agenda… :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. TAZ

    nou ze hadden in 2011 al op verschillende sites aangekondigd dat de film in 2012 in de bioscoop zou gaan verschijnen maar zoals we nu weten is dat inmiddels 2014 geworden dat ie uit veschijnt maar nogmaals waarrschijnlijk is het het wachten wel waard geweest.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Ramon van Dam

  Echt bekendmaken is dit niet, aangezien deze datum al maanden bekend was. Wel erg benieuwd naar het eindresultaat!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   In twee jaar tijd kan veel veranderen. Kruis 8 oktober 2014 nu maar aan in je agenda. Mocht er toch nog iets veranderen, dan lees je dat vast wel op Animatieblog.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Renée 'Ribbedebie' Vianen

  Van alle films waar ik ooit over heb gelezen op deze site ben ik voor deze film toch wel het meest enthousiast. Typisch Nederlands – want Sinterklaas, van Nederlandse bodem, en schattige cartoondieren, waaronder soorten die je niet vaak in animatiefilms ziet. (Een fret!) Echt gewoon alles wat ik cool vind. Blij dat ik nu de releasedatum weet!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.