Filmquiz: Animatieblog vraagt jouw mening

De vaste bezoekers hebben ongetwijfeld al wel gemerkt dat we sinds kort de Animatiefilmquiz weer nieuw leven hebben ingeblazen. Een leuk idee volgens heel wat lezers, maar misschien kan het nog beter… En dat is waar jouw mening ons bij kan helpen.

Het spookt al een tijdje door m’n hoofd hoe we de quiz voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk kunnen maken, maar een goed idee schiet me maar niet te binnen. Momenteel is het zo dat het punt gaat naar wie als eerste het juiste antwoord geeft. Dat heeft als nadeel dat wie het bericht als eerste ziet, de meeste kans heeft om ook als eerste het antwoord te geven. In een poging om de kansen voor iedereen gelijk te houden, werden de laatste twee quizzen op voorhand aangekondigd.

Is de aankondiging een goed idee maar de dag/het tijdstip niet? Is het beter om het juiste antwoord te laten doorsturen via e-mail en achteraf het resultaat bekend te maken? Moeten we niet alleen het eerste maar alle juiste antwoorden goed rekenen? De scores zullen hoger liggen, maar malafide geesten kunnen jouw antwoord zomaar overnemen en punten scoren over jouw rug. Of heb je nog een idee dat helemaal anders is? Dit is jouw kans om voorstellen te doen. Of gewoon om te zeggen dat alles goed is en Animatieblog ondertussen jouw nieuwe bijbel is, dat mag natuurlijk ook.

Wij houden in ieder geval onze oren en ogen open en zijn benieuwd naar eventuele verbeteringen. Beste lezers, grijp deze kans en laat van je horen. Alvast bedankt.

PS: Ondertussen staan er nieuwe afbeeldingen bij de resterende opgaven die nog niet werden geraden, meespelen met de derde Animatiefilmquiz kan dus nog altijd.

Lees ook:Win kaartjes voor het Holland Animation Film Festival
Lees ook:Herken de film in de vierde Animatiefilmquiz
Lees ook:Vlieg mee met de Animatiefilmquiz
Lees ook:Animatiefilmquiz #5: Weet jij uit welke film de muziek komt?
Lees ook:Win win win: Duo-tickets voor het HAFF!

10 reacties op “Filmquiz: Animatieblog vraagt jouw mening

 1. esteban

  Allereerst moeten we je bedanken voor het organiseren van de quiz, want dat lijkt allemaal zo vanzelfsprekend terwijl het tegendeel waar is. Bij deze. :)

  Eerdere ‘evenementen’ als dit en ervaringen op verscheidene fora doen mijn mening klinken als dit : Antwoorden verzenden via E-mail is het meest praktische. Bij de quiz een einddatum (tijdstip) vermelden en klaar is kees. Lezers sturen hun antwoord in met vermelding van nickname en na afloop verschijnen de punten online.

  De huidige manier is dat eerlijk gezegd alles behalve. Het is gewoon een kwestie van eerst aan te melden. Misschien (ik zeg, misschien) is er een lezer die 15 antwoorden weet, maar wanneer (pakweg) 4 mensen eerder zijn en (mogelijk) minder juiste antwoorden hebben, is de alwetende (not me, that’s for sure) z’n punten kwijt. Het andere voorstel (punten allemaal laten tellen) heeft geen zin. Zo heeft de laatste post natuurlijk de meeste punten.

  Niet dat ik gebrand ben op het behalen van punten, lang niet. Maar het haalt de spanning en het plezier wat uit de opdracht, toch? “Welke is dat nu weer? … Ow, het antwoord staat er al.” You know.

  My 2 cents. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Seppe

  Klopt, dat is precies de reden waarom er naar een alternatief wordt gezocht. Alleen weet ik niet of iedereen die wil meespelen de ‘moeite’ wil nemen om de antwoorden door te mailen. Dat lezen we hier dan wel, hoop ik. :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. esteban

  Dat is toch helemaal geen moeite? Of ben ik gewoon zo’n gemakkelijke mens? ;) Kiddin’

    /   Beantwoorden  / 
 4. Seppe

  Hehe, zelf vind ik het ook niet zo moeilijk, maar ik ben ook benieuwd naar de reacties van de anderen. :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Wall-E

  ik denk dat mede het spannings-element de kracht van deze quiz is en soms ben je op tijd en andere keer niet.

  maar waarom praten over een nieuwe quiz als de oude nog openstaande vragen heeft ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Seppe

  Hehe, omdat ik de nieuwe quiz eventueel met andere regels maak als daar voldoende interesse voor is.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rex

  Ik vind t eigenlijk wel goed zoals t is..

  Van te voren word gezegd wanneer welke tidj de quiz begint en als je mee wilt doen moet je er dan gewoon bij zijn.
  Je kan altijd nog later meedoen voor jezelf om te checken of je de goede antwoorden weet. Maar als je ‘in the race’wilt zitten moet je gwoon dat tijdsstip online zijn.
  Emailen kan wel maar het is idd wel leuk om ook meteen antwoorden van anderen te zien (“oohh ja, damn die had ik ook kunnen weten, inderdaad zeg!”) en ook het direct antwoorden in kunne vullen is leuker dan je mailbox te openen en het daarin moeten typen.

  Misschien kunne de eerste 3 personen die dezelfde antwoorden nog wel de punten delen… deze 3 zijn zeker van het begin aanwezig geweest maar hadden tijd nodig om te denken.. de rest had dan maar net wat eerder moeten zijn maar kan nog steeds punten verdienen met alle onopgeloste vragen :)

  Dus wat mij betreft zit je eigenlijk op t goede pad…en idd, ik vind t ook een erg leuk idee en tof dat je dit doet.
  Zo houd je het blog niet alleen levend maar je zet de lezers nog aan t werk ook! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hannes

  Ik ga akkoord met de mail optie! Ik heb het begin van beide animatie-quizzen gemist omdat ik juist op dat moment niet online kon zijn… Ook raadde ik samen met een andere persoon een film, maar omdat hij 1seconde eerder op verzenden had gedrukt, heeft hij dat puntje gekregen. Dus ik denk dat het mailsysteem het meest effectief zal zijn. En ik denk dat de mensen die deelnemen aan deze quiz het geen moeite zullen vinden om een mail te sturen, ik althans toch niet! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 9. Tünde

  Ik vind het geen moeite om te mailen, maar zoals al gezegd is, is dit ook wel weer extra spannend. Het heeft allebei voordelen, op zich vind ik het prima zoals ‘ie nu is, vooral als er wat ingewikkeldere rondes zijn zoals deze die nu nog bezig is! Je zou misschien één ronde in twee delen kunnen splitsen, dat je de eerste helft op dinsdag 19:00 plaatst en dan de tweede helft op een andere dag/tijd?

    /   Beantwoorden  / 
 10. esteban

  Ik vind persoonlijk écht niets spannend aan “Ow, op dat moment zal ik niet online kunnen zijn, misschien weet ik wel een paar antwoorden, maarjah … die zijn al opgelost door mensen die wél tijd hadden.” Misschien ligt dat aan mij. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.