Shinkai maakt eerste liefdesfilm

Een nieuwe film van de regisseur van 5 Centimeters Per Second.

Makoto Shinkai, de Japanse regisseur van Voices of a Distant Star, 5 Centimeters Per Second en Journey to Agartha (Children Who Chase Lost Voices), werkt aan een nieuwe animatiefilm. Dat maakte hij afgelopen week bekend op zijn website.

De film heet Kotonoha no Niwa, in het Engels vrij vertaald als The Garden of Words. Iets letterlijker betekent het volgens de maker “een tuin met duizenden stukken van woorden”.

Het wordt de regisseurs eerste liefdesverhaal. De film wordt omschreven als “een verhaal over eenzaamheid, zelfs ouder dan liefde”. Een verklaring daarvoor is te vinden in de geschiedenis van de landstaal. Het verhaal gaat namelijk over liefde in de traditionele, Japanse betekenis van het woord. Lang voordat er uit China een schrift met karakters (kanji) werd overgenomen. Vroeger werd voor liefde het woord koi gebruikt, wat ook ‘eenzaam verdriet’ betekende. Vandaag staat ai voor liefde met een algemenere, hedendaagse betekenis zoals in de westerse wereld (zie artikel).

Hoewel de film zich in de moderne tijd afspeelt, gaat het over liefde in de oude betekenis. Dus niet over een dolgelukkig personage in een romantische relatie, maar over iemand die alleen is en naar iemand verlangt.

Shinkai werkt al sinds vorige lente aan de film. Het resultaat wordt in de eerste helft van 2013 in de Japanse zalen verwacht. De poster in dit bericht biedt een eerste voorsmaakje.

(Via ANN)

Lees ook:Trailer The Garden of Words
Lees ook:Magische teaser voor Hoshi o Ou Kodomo
Lees ook:Knappe trailer voor Hoshi o Ou Kodomo
Lees ook:Volgende Ghibli aangekondigd
Lees ook:Eerste blik op wolvenfilm van Hosoda

2 reacties op “Shinkai maakt eerste liefdesfilm

 1. 5tarvin

  als ie net zo gedetailleerd is als 5 Centimeters Per Second , dan duurt het nog wel even
  het is zeker een must see voor mij

    /   Beantwoorden  / 
 2. vergeten

  5cm/s maakte me nogal treurig en het ziet er niet naar uit dat deze film niet veel anders wordt dus laat ik hem aan me voorbij gaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.