Happy Feet wint Oscar beste animatiefilm

Happy Feet, de animatiefilm over dansende en zingende pinguïns van regisseur George Miller, heeft zojuist de Oscar voor beste animatiefilm gewonnen. De pinguïnfilm versloeg daarmee John Lasseter's Cars en Robert Zemeckis' Monster House. Cars was volgens velen de meest aannemelijke winnaar.

Persoonlijke noot
Wat mij betreft heeft de film met het meest beroerde verhaal van de afgelopen drie decennia de Oscar gewonnen. Het verhaal van Happy Feet rammelt aan alle kanten, en is van een dermate tenenkrommend niveau dat je vijf jaar spierpijn in je tenen aan overhoudt. Het gedans van de pinguïns is geinig, maar het milieuverhaal is mierzoet en er met de haren bij gesleept. Enfin, ik heb mijn gal daarover al eerder gespuwd. Overigens moet gezegd dat het verhaal van Cars ook niet uitblonk qua originaliteit (alhoewel het wel beter was), maar die film liet wèl de meest hoogstaande animatie zien die ik ooit heb gezien.

Animatie of niet?
Interessante discussie wordt daarbij nog of Happy Feet en Monster House wel èchte animatie zijn. Ik berichtte er al eerder over dat sommige critici vinden dat de motion capture-techniek van deze films eigenlijk geen animatie meer is. George Miller zal zich daar geen zorgen over maken… die gaat vast druk aan de slag met Happy Feet 2. Ik hoop dat-ie eerst een goede schrijver gaat zoeken.

UPDATE 26/2
Cars had ook nog een nominatie voor 'Best original song' (voor het nummer Our Town), maar won niet. Deze Oscar ging naar de song I Need To Wake Up uit Al Gore's An Inconvenient Truth.

Lees ook:Laatste trailer voor Happy Feet Two
Lees ook:Twee tv-spotjes voor Happy Feet Two
Lees ook:Happy Feet 2 bevestigd
Lees ook:Ophef over nominaties animatie-Oscar
Lees ook:Nieuwe trailer voor Happy Feet Two

2 reacties op “Happy Feet wint Oscar beste animatiefilm

  1. Arjan

    animatie of geen animatie, dat is niet zo heel intressant. Wel droef is het dat ze een oscar hebben gewonnen. want om eerlijk te zijn. Ze hadden heel wat anders kunnen bedenken dan tap-dansen. Opzich is tapdansen niet verkeerd, maar een pinguin kan veel meer mooie andere dingen die je wel goed zien zijn. Het was een gezapige film, saai, en totaal niet verfrissend. hollywood cliché wat soms behoorlijk leuk kan zijn was dit keer heel droef.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mac_oni

    Blijf ook ongeloofwaardg als happy feet wint. Maar ook dat Paprika nog ie eens een nominatie vrdient. We moeten de Oscar jury herbeoordelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.