Peanuts-film op komst

Makers van Ice Age brengen Charlie Brown en Snoopy naar de bios.

20th Century Fox Animation en Blue Sky Studios hebben de filmrechten bemachtigd op Peanuts, de populaire stripreeks van de Amerikaan Charles Schulz.

De strips, die in duizenden kranten verschenen sinds de eerste publicatie in 1950, draaien om de alledaagse avonturen van inmiddels wereldbekende figuren, onder wie de jongen Charlie Brown, zijn vrienden Linus en Lucy van Pelt, zijn hond Snoopy en het gele vogeltje Woodstock. Van Peanuts verschenen ook een aantal korte animatieseries en -films.

Op 25 november 2015, wanneer de 65e verjaardag van de strips en de 50e verjaardag van de tv-special A Charlie Brown Christmas wordt gevierd, moet een nieuwe animatiefilm in de bioscoop verschijnen. Een titel is er nog niet.

De film wordt geregisseerd door Steve Martino (Horton Hears a Who!, Ice Age: Continental Drift). Het script wordt gepend door Craig Schulz, Bryan Schulz en Cornelius Uliano. De drie schrijvers (waarvan de eerste twee respectievelijk de zoon en kleinzoon zijn van de striptekenaar) zijn ook als producenten aan de film verbonden.

Volgens de studio werd er twee jaar lang over de filmrechten (en de creatieve invulling) onderhandeld met de familie Schulz. Afgaande op het vorige werk van animatiestudio Blue Sky (Ice Age, Rio en het nog te verschijnen Epic) worden de stripfiguren wellicht met computeranimatie in 3D tot leven gebracht.

Lees ook:Eerste glimp Peanuts-film
Lees ook:Peanuts-trailer
Lees ook:Verse Peanuts-plaatjes
Lees ook:Tweede Peanuts-trailer
Lees ook:Trailer voor Happiness Is a Warm Blanket, Charlie Brown

5 reacties op “Peanuts-film op komst

 1. TAZ

  klinkt best leuk en al zeker als er net zoveel humor in zit als in de 4 ice age films

    /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Hmm, als die 2D naar 3D omzetten maar goed lukt…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Roel

   Vast wel, ik heb er alle vertrouwen in!

     /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  leuk!
  hoop dat het een leuke film word.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Tom

  Als er iets is wat ze 2d moeten houden, dan is het wel deze strip. Hoewel, tegenwoordig men steeds beter is in omzetten. En toch, laten ze dit maar gewoon 2d.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.