Plaatjes Umbrellacorn

Een blik op de nieuwe korte tekenfilm van Ice Age-studio Blue Sky.

Blue Sky Studios staat niet echt bekend om zijn kortfilmtraditie. Er werden wel enkele korte animaties gemaakt, maar dan ging het meestal om bonusmateriaal zoals de drie Ice Age-filmpjes (Gone Nutty, No Time for Nuts, Surviving Sid) en een Robots-special. De enige uitzondering is Bunny, een Oscarwinnend filmpje dat werd gemaakt toen de studio nog in de kinderschoenen stond (vier jaar voor Ice Age).

Via het speciaal daarvoor opgerichte Pitchfest Shorts Program stimuleert Blue Sky alle werknemers om ideeën voor korte films te bedenken – net zoals dat bij gelijkaardige initiatieven van concurrenten Disney, DreamWorks en Pixar gebeurt. Uit alle voorstellingen kiest een commissie de beste concepten die verwezenlijkt (kunnen) worden. Dit jaar verschijnt Umbrellacorn, hopelijk de eerste van een nieuwe reeks miniproducties.

De korte film van vier minuten werd bedacht en geregisseerd door Stephen P. Neary. Hij werkt voor Blue Sky als story artist (Epic, Rio 2) en storyboard artist (Rio, Ice Age 3 en 4), maar maakt daarnaast ook zijn eigen korte films (Chicken Cowboy, Dr Breakfast).

Umbrellacorn werd met de hand getekend, wat heel opvallend is voor de studio die normaal alleen maar 3D-computeranimaties maakt. Het verhaal draait om een ongelukkige eenhoorn die een paraplu heeft in plaats van een hoorn. Het stomme ding zorgt voor spot bij zijn soortgenoten en is nutteloos in de paradijselijke, suikerzoete wereld waar de eenhoorns leven. Wanneer het weer echter omslaat, krijgt de eenhoorn de kans om zijn nut te bewijzen.

Op de website van Blue Sky staat een kort interview met de maker waarin hij vertelt dat hij het idee voor de film kreeg toen hij onder de douche stond. Onderaan in dit bericht vind je de eerste plaatjes uit de korte animatiefilm, die geselecteerd werd voor verschillende (Amerikaanse) filmfestivals. Of Umbrellacorn in de toekomst als extraatje bij een bioscoopfilm zit, is voorlopig niet bekend. (Misschien bij Rio 2 of Peanuts?)

Plaatjes en artwork Umbrellacorn (klik voor hogere resolutie)

Lees ook:Blue Sky brengt ‘eerbetoon’ aan Pixar
Lees ook:Eerste teaser voor Prinses Lillifee en de Eenhoorn
Lees ook:Achter de schermen van Mac ‘n’ Cheese
Lees ook:Disneys hoogtepunten uit 2012
Lees ook:Eerste blik op nieuwe Toy Story Toon

Eén reactie op “Plaatjes Umbrellacorn

  1. TAZ

    in dit bericht vergeten ze nog het korte filmpje ice age: a mammoth christmas erbij te vermelden ondanks het feit dat dat eigenlijk een kerstspecial filmpje is.
    misschien krijgt pixar er wel nog een concurrent bij als ze doorgaan met korte filmpjes maken.
    de plaatjes zien in ieder geval alvast goed uit voor dit korte filmpje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.