Eerste glimp Peanuts-film

Eerste beelden uit de stripverfilming van de Ice Age-studio.

Zoals in 2012 werd aangekondigd, verschijnt in 2015 een geanimeerde bioscoopfilm die gebaseerd is op Peanuts, de populaire reeks van de Amerikaanse striptekenaar Charles Schulz. Zijn zoon en kleinzoon, Craig en Bryan Schulz, schreven het script samen met Cornelius Uliano. De regie is in handen van Steve Martino (Horton Hears a Who!, Ice Age: Continental Drift).

Over het verhaal is nog niet veel bekend, behalve dat het over “een jongen met een rond hoofd en zijn hond” gaat. Naast de bekende hoofdfiguren Charlie Brown en Snoopy zullen ook Linus, Lucy, Schroeder, Woodstock en nevenpersonages zoals Pig-Pen, Peppermint Patty en Little Red-Haired Girl opduiken. De fantasievolle dromen van Snoopy over zijn avonturen als piloot in de Eerste Wereldoorlog worden eveneens in de film weergegeven.

De animators van Blue Sky Studios (Ice Age, Rio, Epic) hadden de moeilijke taak om de bekende 2D-karakters met 3D-animatie tot leven te brengen. Uiteindelijk werd voor een middenweg gekozen met een bijzondere stijl die tussen 2D en 3D ligt en heel anders is dan wat je in de meeste computerfilms van tegenwoordig ziet.

Het resultaat wordt in Amerika verwacht op 25 november 2015, wanneer de 65e verjaardag van de strips en de 50e verjaardag van de tv-special A Charlie Brown Christmas wordt gevierd. In Nederland en België staat de verfilming gepland voor oktober 2015. (Omdat Peanuts blijkbaar niet bekend genoeg is in Nederland, zal de film Peanuts: De Snoopy en Charlie Brown Film heten.)

Eerste teaser

(Via USA Today)

Lees ook:Peanuts-film op komst
Lees ook:Peanuts-trailer
Lees ook:Verse Peanuts-plaatjes
Lees ook:Tweede Peanuts-trailer
Lees ook:Trailer voor Happiness Is a Warm Blanket, Charlie Brown

6 reacties op “Eerste glimp Peanuts-film

 1. DragonMaster

  Dat was onverwacht mooi!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sempie

  Ja, dit zou nog wel eens kunnen werken.. Hier is nog genoeg van de sfeer van de geniale klassieke Bill Melendez specials over.

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  het ziet er goed uit.
  de naam peanuts slaat eigenlijk ook op de naam van het gele vogeltje uit de tekenfilmserie.
  blue sky maakt ook hele leuke animatiefilms dus dit zou ook wel weer een leuke film kunnen gaan worden.
  daarmee concurreert ie eigenlijk ook wel een beetje met dreamworks die nu mr peabody & sherman heeft uitgebracht en dat ook gebaseerd is op een tekenfilmserie alleen is die wat minder bekend bij ons.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sempie

   Sorry, maar het gele vogeltje heet Woodstock…

     /   Beantwoorden  / 
 4. esteban

  Tegen alle verwachtingen in een zeer geslaagde computergeanimeerde versie. En de spirit zit zo te zien ook juist. Ik heb als kind talloze malen naar die kamping-tekenfilm gekeken. De enige die ‘Peanuts’ die ik ooit gezien heb.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hansje

  Slim gedaan; net zoals bij de tekenfilmserie zie je Charlie alleen recht van voren en van opzij. Wat dat betreft een goeie vertaling van 2D naar 3D. Blijft de vraag: waarom?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.