Onheilspellende animatiefilm over zombies in de maak

Vergeet de brave Disneyfilms even, haal je bijl uit de schuur en maak je klaar voor een spannende animatiefilm over zombies. Bekijk alvast de concept art en veelbelovende eerste teaser voor A.D.

Twilight en True Blood mogen dan wel voor een opleving van vampiers hebben gezorgd, zombies zijn nooit echt weg geweest van het witte doek. Of het nu in horrorfilms als Land of the Dead of in komedies als Shaun of the Dead was, de menseneters blijven filmmakers inspireren om nieuwe verhalen te bedenken. Het recente succes van Zombieland bewijst dat de ondode wezens nog steeds springlevend zijn.

In animatiefilms komen zombies niet zo vaak voor. De enige titels die ik me voor de geest kan halen zijn Resident Evil: Degeneration en The World of El Superbeasto. Maar de eerste is een spin-off van de populaire games en de tweede is eigenlijk een komedie met karikaturale personages. De afwezigheid van zombies is natuurlijk te wijten aan het feit dat animatiefilms nog steeds (grotendeels) voor kinderen worden gemaakt.

Daar komt binnenkort echter verandering in!

A.D. moet een spannende computeranimatie worden en is niet voor gevoelige kinderzieltjes bedoeld. Regisseur is Ben Hibbon, die je misschien nog kent van de korte animatiefilm Codehunters (zie YouTube). Hij neemt voor A.D. niet alleen plaats op het regiestoeltje, maar ontwierp ook heel wat van de apocalyptische landschappen en bijbehorende personages. Het script van Haylar Garcia, was voldoende om producers Bernie Goldmann (van het epische 300 en Land of the Dead), Tarik Heitmann en Renee Tab te overtuigen. Het team is nog volop op zoek naar geldschieters die het project willen financieren, maar onderaan kan je wel al wat concept art bekijken en de eerste teaser.

Afgaande op de onderstaande beelden en de achtergrond van de makers, belooft A.D. een volwassen prent te worden. Het gebeurt niet zo vaak dat een animatiefilm de donkere kantjes opzoekt, dus films als deze zijn een welkome afwisseling in het kindvriendelijke landschap. Veel zal natuurlijk afhangen van het verhaal, maar met wat geluk komt er een sterke animatiefilm over zombies aan.

Afbeeldingen uit A.D.Teaser voor A.D.

(Via Zombie Info)

Lees ook:Beklemmende trailer voor Dead Island
Lees ook:Knap artwork voor animatiefilm No Pets Allowed
Lees ook:Griezelige teaser voor ParaNorman
Lees ook:Surf’s Up: eindelijk goed stemmenwerk
Lees ook:Korte animatiefilm: Shaun of the Dead in 60 Seconds

Eén reactie op “Onheilspellende animatiefilm over zombies in de maak

  1. DragonMaster

    Wow, dit zou wel eens een coole film kunnen worden. De teaser ziet er erg knap uit. Meer van dit! :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.