Sony brengt Popeye in 3D naar de bioscoop

De stoere spinazieverslinder krijgt een nieuwe animatiefilm.

De animatiestudio van Sony, die volgend jaar een 3D-versie van The Smurfs naar de zalen brengt, heeft zijn zinnen gezet op een ander stukje jeugdsentiment.

Na de blauwe wezentjes van Peyo is het de beurt aan Popeye, de stoere zeebonk die werd bedacht door striptekenaar Elzie Segar. Zijn creatie verscheen voor het eerst in de strip Thimble Theater in 1929. De laatste keer dat Popeye op het witte doek was te zien, was in een weinig succesvolle speelfilm uit 1980 met Robin Williams in de rol van de bekende matroos.

De website van Variety meldt dat Avi Arad, die als producent meewerkte aan superheldenfilms zoals Spider-Man, zich aan het project heeft verbonden. Scenarist Mike Jones buigt zich over het script. De film verschijnt in 3D en wordt een computeranimatie. Daarvoor zorgen de digitale studio’s van Sony Pictures Animation en Sony Pictures Imageworks.

Over het verhaal is niet veel bekend, maar centraal staat de relatie tussen Popeye, zijn vriendinnetje Olive, zijn eeuwige rivaal Bluto en zijn adoptiekind Swee’Pea.

Hopelijk blijft de film trouw aan de originele karakters zoals die in de strips en de tekenfilms van de Fleischer Studios verschenen. Een grote geruststelling is dat het niet zoals The Smurfs een hybridefilm à la Alvin and the Chipmunks wordt (met mensen en computerpersonages naast elkaar).

Toch vrees ik dat er met het huidige politiek correcte klimaat enkele flauwe wijzigingen zullen plaatsvinden. Mijn gok? Het pijpje van Popeye wordt vervangen door een suikervrije lolly en de tatoeage van het stoere ankertje moet ruimen voor een vrolijk konijntje.

Afbeelding uit een tekenfilmpje van Popeye

(Via Variety, Comingsoon en FilmCentrum)

Lees ook:Popeye-film krijgt twee Smurfs-schrijvers
Lees ook:Tartakovsky kiest voor Popeye in 3D
Lees ook:Popeye herleeft in videoclip
Lees ook:Test voor Popeye
Lees ook:Script voor The Smurfs 3 in de maak

5 reacties op “Sony brengt Popeye in 3D naar de bioscoop

 1. Jeroen

  Hmmmmm, dit zie ik niet echt goedkomen. :(
  Ik kan mij Popeye al bijna niet in 3d voorstellen, laat staan in een langspeelfim.
  .
  Als ze Beaty and the beast uitgeven in 3d, waarom Popeye niet handgetekend & 3d?
  .
  Een kortfilm in 3d zou ik verstaan, maar het personage Popeye 1.5 uur op je los laten is een slecht idee. Ze gaan zijn karakter compleet veranderen om “the masses” te plezieren.
  .
  Het typische gebrabbel van Popeye zal verdwijnen omdat de studio er zal van uitgaan dat de doorsnee mens zich niet emotioneel kan investeren in een onverstaanbaar personage. zucht.
  .
  Het is de laatste tijd vrij moeilijk om positief te blijven over projecten als dit. If it aint broke, please don’t try to fix it.
  Re-inventing & Re-launching of classic franchises is getting on my nerves….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  En sorry voor de spellingsfouten, moet mij hier soms haasten op het werk. :P

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  jeeuh kan niet wachten ik houw van popeye

    /   Beantwoorden  / 
 4. TAZ

  nu maar hopen dat er nog wat meer bekende figuurtjes uit de tekenfilmserie erin zitten zoals de altijd hamburger etende wimpy, eugene the jeep die onzichtbaar kon worden en de gemene seahag met die gemene zwarte vogel

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans W.

  De Popeye-speelfilm die ooit als computeranimatie gemaakt is, “Popeye’s Voyage: The Quest for Pappy” uit 2004, was een verschrikkelijke vertaling van 2D naar 3D. Dus inderdaad: een handgetekende 2D film in 3D zou een goeie keuze zijn. Maar te duur waarschijnlijk…
  Verwarrend eigenlijk, dat we hier onder 3D twee verschillende dingen verstaan: computergeanimeerde films en films die je met een stereo-brilletje moet bekijken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.