Te koop: complete animatiestudio van Imagi

De hele inboedel van Imagi Animation staat te koop op het internet. Interessant voor animators, pijnlijk voor de vele ex-werknemers van de studio.

In februari raakte bekend dat Imagi International Holdings voorgoed de deuren sloot van haar animatiestudio’s. Zowel de buitenlandse studio in het Amerikaanse Los Angeles als de Chinese hoofdstudio in Hongkong gingen dicht. Maar dan driehonderd animators moeten nu op zoek naar een nieuwe baan.

Na het pijnlijke bericht over de financiële problemen en later ook over de sluiting van de studio, dook er onlangs een bericht op over de veiling van alle spullen die de voorbije jaren door de Amerikaanse studio gebruikt werden om animatiefilms zoals Astro Boy en TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) te maken.

Hoewel de flyer een interessante blik biedt om te zien wat voor hardware er allemaal gebruikt werd in de professionele studio, is het voor de afgedankte animators erg schrijnend om te moeten toezien hoe hun vertrouwde spullen van de hand worden gedaan. Van de noodzakelijke computers tot de banken waarop ze even konden pauzeren en bijkletsen, werkelijk alles gaat onder de hamer. Vaak wordt het materiaal voor een prikje verkocht, wat het voor deze mensen alleen maar pijnlijker maakt. Wat er allemaal geveild wordt, vind je in de afbeeldingen van de brochure onderaan.

Flyer Auction Imagi Studios USA (klik voor hoge resolutie)

(Via MichaelSpornAnimation)

Lees ook:Animatiestudio Imagi houdt ermee op
Lees ook:Astro Boy naar het grote doek
Lees ook:Astro Boy brengt animatiestudio Imagi in moeilijkheden
Lees ook:Productie Astro Boy terug hervat
Lees ook:NIAf organiseert masterclass Piet Kroon

3 reacties op “Te koop: complete animatiestudio van Imagi

 1. Paultje

  hard

    /   Beantwoorden  / 
 2. peter

  zekker hard sterkter iedereen

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tiso

  Ahhh gekkehuis! doe mij maar een Cintiq plz :P

  maar balen, de films waren niet verkeerd

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.