Ben jij klaar voor The Looney Tunes in 3D?

Een nieuwe afbeelding uit de nieuwe Looney Tunes-tekenfilmserie en een voorproefje van de kortfilms die in 3D zullen verschijnen.

Tünde schreef eerder al over de heropleving die Warner Bros. plant met een modernere versie van de oude tekenfilmpjes met Bugs Bunny, Daffy Duck en de andere maffe personages. In haar bericht What’s up, doc? vond je alvast een eerste blik op de nieuwe personages en vermeldde ze al dat de studio ook enkele kortfilmpjes zou uitbrengen met Wile. E Coyote en Road Runner. Vandaag is het eerste plaatje voor deze shorts opgedoken.

De altijd hongerige coyote en zijn veel te snelle maaltijd op pootjes zullen een flinke digitale transformatie ondergaan. De afbeelding is alvast een voorsmaakje van de met de computer geanimeerde kortfilms die in 3D in de bioscoop zullen verschijnen. Minder leuk nieuws is dat ze voor de familiefilm Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore zullen draaien.

Het is niet de eerste keer dat Warner Bros. de oude cartoonhelden nieuw leven probeert in te blazen. Zowel aan de hand van slappe bioscoopfilms die live action en handgetekende animatie combineerden (denk aan Space Jam, Looney Tunes en Looney Tunes: Back in Action) als met hippe tekenfilmseries. Flops zoals Baby Looney Tunes en de bizarre door anime geïnspireerde ontwerpen in The Loonatics Unleashed. De man met de touwtjes in handen bij de animatieafdeling, Sam Register (executive vice president of creative affairs), liet voor de fans optekenen dat het artwork van die laatste serie aan de muur hangt als voorbeeld van hoe het vooral niet moet. “Precies dezelfde animatie als in 1949 is niet mogelijk, maar we hebben het beste van de personages bewaard en er iets nieuws mee gedaan.” Nou, vooruit dan maar. Afwachten en de vingers gekruist houden.

Zit jij te wachten op de nieuwe The Looney Tunes Show en de computergeanimeerde cartoonhelden in 3D? Een ding is zeker: de studio heeft de koppigheid van een coyote en is vastbesloten om de karakters te revitaliseren.

Wile E. Coyote zal Road Runner in een extra dimensie aanvallen

(Via The New York Times en SlashFilm)

Lees ook:Een nieuwe look voor The Looney Tunes
Lees ook:Knappe eerste clip uit Coyote Falls
Lees ook:Nog meer leuke Looney Tunes-filmpjes in 3D
Lees ook:Nieuwe fragmenten uit The Looney Tunes Show
Lees ook:Wile E. Coyote en Road Runner in hoge resolutie

9 reacties op “Ben jij klaar voor The Looney Tunes in 3D?

 1. Tünde

  Ik vind die afbeelding van Coyote er eigenlijk heel goed uitzien! Daar ben ik wel benieuwd naar.
  De nieuwe afbeelding van de nieuwe 2D LT serie zorgt er alleen maar voor dat ik het nog somberder in ga zien… Ik vind ze echt heel lelijk namelijk, maar dat zal wel persoonlijke smaak zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter

   ja ik vind ze oook lelijk

     /   Beantwoorden  / 
 2. Sjaak

  Hoewel het 3d screenshot er erg tof uitziet vind ik het toch erg jammer dat het er op lijkt dat producenten dezer dagen alleen nog maar geld denken te kunnen verdienen met 3D animaties. Hetgeen dat er voor zorgt dat 2D animatie erg ondergewaardeerd begint te worden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. kenny

  dat ziet er wel goed uit e =)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kasper

  De 2D pics die zijn vrij gegeven blijf ik lelijk vinden, maar ik was erg verbaasd over het 3D shot. Het lijkt erg sterk op een shot uit een stop-motion film, zo realistisch dat het gerenderd is, en zo te zien hebben ze de kleuren van de achtergrond goed nagebootst van de originele cartoons.

  Ben erg benieuwd, als ze het slapstick gehalte en de timing van de originele roadrunner cartoons weten te behouden kan het wel tof worden!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jeroen

  Ben zo te zien niet de enige die aangenaam verrast is door het CGI shot….en ik kan het van mijzelf niet geloven.
  Nuja, we moeten het natuurlijk nog in beweging zien maar als een theatrical short zie ik dit…gulp…gewoon werken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. max

  ik vond hem leuker in 2D

    /   Beantwoorden  / 
 7. Seppe

  Kleine update in verband met de Road Runner-shorts: Het gaat voorlopig om drie cgi-kortfilms die aan deze drie films zullen worden gekoppeld: Cats and Dogs: The Revenge of Kitty Galore, Legend of the Guardians en Yogi Bear.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans W.

  Die reflectie van de Road Runner in het mes is fantastisch! Moet wel erg wennen aan die ‘vacht’ van Wile E. Coyote, maar de keuze om dat te doen is ook wel weer logisch… Ben benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.