Flitsend nieuwe teaser voor Gatchaman

Goed nieuws voor de liefhebbers van superhelden! Het is nog niet helemaal game over voor Imagi, want er is een gloednieuwe teaser voor de blitse actiefilm Gatchaman.

Je kon in februari al lezen hoe de Chinese animatiestudio Imagi Animations zijn deuren sloot en ruim 300 animators daardoor hun baan verloren. Een maand later werd de hele inboedel van de studio geveild. Maar de studio achter TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) en Astro Boy verrijst uit de as en komt alsnog met een nieuwe productie voor de dag. De animatie heeft het flink geherstructureerde moederbedrijf Imagi International Holdings uitbesteed aan andere (goedkopere) studio’s.

Gatchaman is een film over een team van vijf helden die de aarde beschermen en het opnemen tegen Galactor, een groep van buitenaardse schurken met gemene plannen. De basis voor deze animatiefilm is de Japanse animeserie uit 1972. Die heet Kagaku Ninja Tai Gatchaman, maar is ook bekend onder de Engelse titel Battle of the Planets.

In april plaatsten we nog een trailer voor wat we toen omschreven als ‘de animatiefilm die je nooit zal zien’, maar vandaag is er een nieuwe teaser voor Gatchaman te bekijken. De computeranimatie valt niet eens tegen en tussen alle explosies door lijkt het verhaal ook onverwacht een dosis slapstick te bevatten (dat ijsje op het einde!).

De animatiefilm zal ook in 3D verschijnen en wordt voorlopig ergens in 2011 verwacht.

Nieuwe teaser voor Gatchaman

(Via ANN, met dank aan Catsuka voor de tip)

Lees ook:Gatchaman: de animatiefilm die je nooit zal zien?
Lees ook:Teaser trailer en nieuwe afbeeldingen van Gatchaman
Lees ook:Astro Boy naar het grote doek
Lees ook:Animatiestudio Imagi houdt ermee op
Lees ook:Astro Boy brengt animatiestudio Imagi in moeilijkheden

13 reacties op “Flitsend nieuwe teaser voor Gatchaman

 1. Jeroen

  Oh nice, ik vond het spijtig dat Imagi zijn deuren moest sluiten dus het is wel leuk om te zien dat toch één van hun projecten het daglicht nog zal zijn.
  .
  Ik hoop alleen dat de animatie & het visueel spektakel op hetzelfde niveau blijft van eerdere teasers met deze nieuwe werkwijze. :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  zien* pfff, ik moet eens beginnen met mijn zinnen na te kijken vooraleer ik op ‘reactie verzenden’ druk. I’m useless without an edit button. :D

    /   Beantwoorden  / 
 3. Thijs

  Hmm dit kan beter..

  Als een held een pose doet met z’n rug naar de vijand die
  achter hem instort.. Moet deze exploderen!

  Awesomeness basics :P

    /   Beantwoorden  / 
 4. kenny

  waarom gebruiken ze de muziek van
  fast and furious: tokyo drift
  maar ja dat maakt het juist goed
  ik weet niet of deze film de studio gaat redden,we zien wel :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Dat is een trucje dat vaker gebruikt wordt bij trailers van nieuwe films. Wanneer mensen het deuntje herkennen gaan ze automatisch ervan uit dat deze nieuwe film dan ook goed zal zijn :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. kenny

    ahzoo :D

      /   Beantwoorden  / 
 5. PLem

  dat is wel te zien dat de animatie niet meer zo goed is als dat het was… nog steeds jammer dat al het talent de deur uit moest…

    /   Beantwoorden  / 
 6. marc0871

  ‘strijd der planeten’ revisited

    /   Beantwoorden  / 
 7. Florian

  Tot nu toe verkies ik toch de heerlijk charismatische supers uit ‘The Incredibles’.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans W.

  Helaas is het dit soort trailers waarbij ik acuut in slaap val; alleen maar ontploffingen en vliegende superhelden. Where’s the story??

    /   Beantwoorden  / 
 9. Thijs

  Ben juist voor dit soort clips..
  trailers van nu laten je heel de film vaak al zien
  zelf het einde.. altijd zonde

  En iedereen kent Battle of the Planets toch gewoon XD
  oh nee dat zal inmiddels al wel niet meer zo zijn..

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jeroen

  Ik herkende het vooral uit afbeeldingen en pop-culture referenties maar ik had (tot een paar dagen geleden) nog nooit een aflevering van deze serie gezien.
  Zowiezo is het hier in Belgie nooit uitgezonden vermoed ik.
  .
  De vorige trailer nog eens herbekeken, de character designs hebben een serieuze transformatie ondergaan en zijn nu veel trouwer aan hun originele designs.
  .
  Waarschijnlijk was die eerste trailer, die toch al een paar jaar oud is, dan ook meer een proof of concept om aan mogelijke inversteerders te tonen.
  Algemeen was het visueel wel iets indrukwekkender, maar in deze versie vind ik de effecten wel toffer. Die typische Japanse “spark” als Mark zijn wapen gooit, gewoonweg fantastisch: http://i27.tinypic.com/s3d3py.jpg :D

    /   Beantwoorden  / 
 11. TAZ

  het doet me inderdaad denken aan de tekenfilmserie strijd der planeten die in de jaren 80 bij de avro te zien was en ik hoop maar dat imagi deze film nog net voor hun faillietverklaring af heeft kunnen maken anders wordt er gewoon op de cancel knop gedrukt en verdwijnt het hele project in de prullenbak en dat zou toch wel sonde zijn vindt ik.
  imagi was ook al bezig aan nog een nieuwe tweede teenage mutant ninja hero turtles film maar die hebben ze helaas wel moeten afblazen.
  nu maar hopen dat dit project wel gewoon doorgaat.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.