Eerste beelden uit Gnomeo and Juliet

Ken je Gnomeo and Juliet nog? Die romantische komedie gebaseerd op het beroemde verhaal van William Shakespeare, maar dan met tuinkabouters? Neen? We frissen je geheugen even op met enkele nieuwe afbeeldingen uit de animatiefilm.

Gnomeo and Juliet kende (kent?) een moeizaam productieproces, want al meer dan zeven jaar wordt er gezwoegd om de film van de grond te tillen. Het computerproject ging van Walt Disney naar Miramax Films en belandde uiteindelijk bij Touchstone. De studio Starz Animation, bekend van het blitse science-fictionavontuur 9, zorgt voor de animatie. De regie is in handen van Kelly Asbury (Spirit: Stallion of the Cimarron, Shrek 2).

In ons vorige bericht over de film vond je al een hoop concept art van character designer Dennis Greco, maar op het wereldwijde web doen blijkbaar ook al een tijdje enkele plaatjes van de voorlopige computeranimatie (rendertest) de ronde. Omdat ik wellicht niet de enige ben die deze nog niet eerder had gezien, vind je ze onderaan in dit bericht.

Ondanks het originele verhaal – een oud liefdesverhaal door de ogen van enkele tuinkabouters – zien de onderstaande plaatjes er niet zo veelbelovend uit. Niet zozeer de kwaliteit van de animatie (dit is toch niet het eindresultaat), maar wel de inhoud. Een kabouter die een beetje hip probeert te doen? Dat is goed genoeg voor die onzin van Jamba, maar toch niet om een leuke animatiefilm mee te vullen.

Laten we hopen dat scriptschrijver Mark Burton (Chicken Run, Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit) meer Britse humor en minder moderne, visuele grapjes over wannabe-rappers in het verhaal heeft verwerkt.

De animatiefilm wordt (voorlopig) in Nederland verwacht op 16 februari 2011.

[update 22 september 2010]

Het eindresultaat ziet er gelukkig heel wat beter uit: Trailer voor Gnomeo & Juliet.

Afbeeldingen uit Gnomeo and Juliet

(Via AOD, met dank aan Chongweikk voor de tip)

Lees ook:Nieuwe afbeeldingen en filmposter Gnomeo and Juliet
Lees ook:Massa nieuwe plaatjes uit Gnomeo & Juliet
Lees ook:Eerste trailer voor Gnomeo & Juliet
Lees ook:Nieuw beeldmateriaal voor Gnomeo & Juliet
Lees ook:Miramax is dood, maar Gnomeo and Juliet leeft?

4 reacties op “Eerste beelden uit Gnomeo and Juliet

 1. Wilbert Plijnaar

  Zowel het werk hierboven als dat op AOD hebben niets van doen met de huidige Kelly Ashbury versie maar is afkomstig uit de versie die Aaron Blaise, Bob Walker en Chuck Williams ( de makers van Brother Bear) in 2005 -2006 werden gedwongen te ondernemen.
  De screenshots hierboven zijn afkomstig uit een animatie test van een 3rd party studio-Er waren 3 tests van 3 studio’s . Het toont een breakdancende TIBOLT die ( destijds) gebaseerd was op het Ali G. character van Sacha Baron Cohen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Dat is een hele geruststelling dan. Ik vond al dat de beelden helemaal niet pasten bij de originele plot. Afwachten op nieuwer beeldmateriaal, dan maar. Bedankt voor de toelichting, Wilbert!

     /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  deze animatiefilm gaat waarschijnlijk best veel humor bevatten want alleen al deze plaatjes vindt ik er best geinig uitzien

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.