ImageMovers leeft voort in Atomic Fiction

Drie ex-werknemers van ImageMovers hebben een eigen bedrijf opgericht, zodat de studio achter vele motion-capturefilms toch nog een stukje voortleeft.

Vorig jaar raakte bekend dat ImageMovers, deels opgericht door Robert Zemeckis, zijn deuren sluit. A Christmas Carol (2009) en de nog te verschijnen Mars Needs Moms zijn de laatste animatiefilms van de studio. Zoals we eerder al schreven, zorgden de besparingsplannen van Disney ervoor dat zo’n 450 mensen een nieuwe baan konden gaan zoeken. De meest getalenteerden belandden bij grote concurrenten als Digital Domain, Industrial Light & Magic (Rango), WETA Digital (The Adventures of Tintin) en andere studio’s.

Drie idealisten pakten het anders aan en richtten hun eigen studio op in Emeryville, waar ook de bekende animatiestudio van Pixar staat. Het kersverse Atomic Fiction is het nieuwe bedrijf van Kevin Baillie (VFX supervisor), Ryan Tudhope (creative director en VFX supervisor) en Jenn Emberly (performance en animation supervisor).

Baillie gaf aan in de toekomst graag weer samen te werken met Zemeckis. Mogelijk gebeurt dat voor de performance-capturefilm Yellow Submarine, een remake van de bekende Beatles-film waarvoor ImageMovers naar verluidt nog voor de sluiting een korte testversie maakte.

Op de site van de nieuwe studio kun je een showreel bekijken met een compilatie van heel wat bekende films (Pirates of the Caribbean, Sin City, Superman Returns, Hellboy, Harry Potter…) waar de oprichters in het verleden de special effects voor deden. De toekomst zal uitwijzen of de studio ook aan animatiefilms blijft werken.

(Via THR)

Lees ook:Disney sluit ImageMovers Digital in 2011
Lees ook:Disney wil motion capture-bedrijf Zemeckis opkopen
Lees ook:Brad Lewis verlaat Pixar voor Digital Domain
Lees ook:Trailer Industrial Light & Magic: Creating the Impossible
Lees ook:Nieuwe Disney Motion Capture film: Calling all Robots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.