Voorsmaakje Khumba

Geanimeerde familiefilm over een half gestreept zebrajong.

Triggerfish heeft de smaak van 3D-animatiefilms te pakken. Nadat de Zuid-Afrikaanse animatiestudio begin dit jaar Zambezia uitbracht (de meest succesvolle film van het land sinds The Gods Must Be Crazy uit 1985) is het straks de beurt aan Khumba. Die nieuwe computerprent werd geregisseerd door Anthony Silverston, die het script samen schreef met Raffaella Delle Donne en Jonathan Roberts (The Lion King).

De animatiefilm draait om de jonge zebra Khumba die maar voor de helft vol staat met strepen. Zijn bijgelovige kudde is geobsedeerd door strepen en Khumba krijgt de schuld van de aanhoudende droogte. Hij verlaat zijn thuis en gaat op zoek naar een magische waterput waar volgens de legende de eerste zebra’s hun strepen kregen. Tijdens zijn avontuur ontmoet hij allerlei komische figuren, waaronder een gnoe en een maffe struisvogel.

De studio wist enkele bekende acteurs te strikken voor de stemmen van de personages: Steve Buscemi, Liam Neeson, Laurence Fishburne, Anika Noni Rose, AnnaSophia Robb, Jake T. Austin, Loretta Devine, Catherine Tate en Richard E. Grant. Een Engelse trailer is er nog niet, maar onderaan vind je wel al een Hongaars gedubd voorsmaakje.

Khumba wordt in het najaar van 2013 in de bioscoop verwacht, maar maakte al deel uit van de competitie van het beroemde animatiefilmfestival in Annecy (10 – 15 juni 2013).

Eerste beelden uit Khumba

Lees ook:Trailer Khumba
Lees ook:Zuid-Afrika gaat voor 3D met Zambezia en Khumba
Lees ook:Neeson en Hayek in The Prophet
Lees ook:Eerste blik op Lego-film
Lees ook:Trailer The Nut Job

Eén reactie op “Voorsmaakje Khumba

  1. TAZ

    het filmpje ziet er leuk uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.