Nieuwe kans voor Pink Panther

Het bekende beest wordt weer tot leven gebracht.

De Pink Panther speelde nooit een echte rol in een van de elf bioscoopfilms over de Franse detective Jacques Clouseau, hoewel hij steeds in de komische, geanimeerde intro’s ervan opdook. Zijn populariteit zorgde er wel voor dat er heel wat korte films over hem werden gemaakt, maar binnenkort krijgt hij eindelijk zijn eerste avondvullende prent.

Filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) laat weten dat er een bioscoopfilm in de maak is waarin niet de onhandige inspecteur Clouseau, maar wel de geanimeerde Pink Panter zal schitteren. Volgens MGM moet de nieuwe prent trouw blijven aan de klassieke tekenfilms van regisseur Friz Freleng en schrijver/producent David DePatie. Hun korte film The Pink Phink won de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm in 1965.

De regie is in handen van David Silverman (The Simpsons Movie, Monsters Inc, The Road to El Dorado) en het script zou geschreven worden door Michael Price (The Simpsons, Hercules, Lego Star Wars).

Het verhaal van het komische avontuur zou over een internationale juwelenroof gaan, net als in de eerste film The Pink Panther (1963). De ‘pink panther’ was de naam van een waardevolle diamant en het doelwit van enkele dieven.

De roze panter wordt helaas niet in 2D tot leven gebracht, want het resultaat wordt een hybridefilm waarin live action met computeranimatie wordt gecombineerd. Wel positief is dat het karakter naar verluidt geen stem krijgt en dat het iconische, jazzy nummer van componist Henry Mancini gebruikt wordt.

(Via THR)

Lees ook:Korte animatiefilm: The Pink Panther in G.I. Pink
Lees ook:Pleidooi voor Pink
Lees ook:Een nieuwe Pink Panther onder de kerstboom
Lees ook:Veelbelovende teaser voor Deva Zan
Lees ook:Forget the Film, watch the titles

2 reacties op “Nieuwe kans voor Pink Panther

 1. TAZ

  Heel erg leuk nieuws.
  eindelijk een pink panther film waarin de pink panther zelf schittert in plaats van inspector clouseau ( gespeeld door peter sellers en de laatste 2 door steve martin).
  in de tekenfilmserie zijn er slechts 2 afleveringen waarin ie een stem en dat zijn sink pink en en pink ice en verder praat ie zelf helemaal niet.
  ik hoop dat er ook nog wat figuurtjes uit de tekenfilmserie erin zitten zoals het witte mannetje big nose en zijn hondje en dat witte paard uit de tekenfilmserie.
  de laatste tekenfilmserie die over the pink panther die gemaakt is is pink panther & pals en is nog steeds te zien op boomerang.

    /   Beantwoorden  / 
 2. poppie

  leuk nieuws.ik ben in elk geval blij dat the pink panter niet gaat praten in deze film.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.