Triggerfish vist op zeemonster

Eerste details en artwork voor de nieuwe animatiefilm Sea Monster.

Triggerfish is goed op dreef. Na Zambezia en de nog te verschijnen Khumba wordt bij de Zuid-Afrikaanse animatiestudio al gewerkt aan het volgende project met de werktitel Sea Monster.

Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje aan de Zuid-Afrikaanse kust en draait om een aspirant-zeebioloog die een monster ontdekt. De nieuwe prent wordt gepend door Raffaella Delle Donne. Zij schreef ook mee aan de studio’s vorige films en werkt op dit moment aan een eerste versie van het script.

Wanneer een neurotische wetenschapsnerd een prehistorisch zeemonster ontdekt voorbij de kust van Zuid-Afrika, moet hij zijn angst voor de oceaan overwinnen om te voorkomen dat het beest wordt gevangen door een gewetenloze professor en de toekomst van de planeet voorgoed zou veranderen.

In een interview met Variety vertelde Delle Donne dat het zeemonster staat voor de relatie tussen de mens en de natuur. Het verhaal staat symbool voor het gevaar van kennis die in de verkeerde handen valt of wordt onthuld aan de wereld die er nog niet klaar voor is. Samen met de angst voor het onbekende is dat iets wat de held van het verhaal beseft wanneer hij over het bestaan van het monster leert.

Producent en Triggerfish-CEO Stuart Forrest noemde de 3D-computerprent Sea Monster “een avontuurlijke komedie in de geest van How to Train Your Dragon met het hart van de klassieker E.T.”. Zijn animatiestudio heeft de ambitie om elke achttien maanden een nieuwe titel uit te brengen en plant na Sea Monster nog twee andere films. Omdat animatie in Zuid-Afrika vier keer goedkoper is dan in Amerika, zo vertelt Forrest, maakt de studio vijf films voor de prijs van één. (Zambezia werd gemaakt voor minder dan 16 miljoen euro.) Daardoor kunnen de makers iets meer risico nemen en hopen ze op die manier films te creëren die internationaal aanslaan.

Het project werd begin juni 2013 voor het eerst voorgesteld op het animatiefilmfestival in Annecy (op de Mifa-beurs). Onderaan in dit bericht vind je alvast het eerste artwork.

Artwork voor Sea Monster (klik voor hogere resolutie)

(Via Variety, THR, Annecy en Triggerfish)

Lees ook:Triggerfish kondigt twee films aan
Lees ook:Eerste trailer voor luchtavontuur Zambezia
Lees ook:Trailer Khumba
Lees ook:Bekende vogelstemmen in Zambezia
Lees ook:Zuid-Afrika gaat voor 3D met Zambezia en Khumba

Eén reactie op “Triggerfish vist op zeemonster

  1. 5tarvin

    dat ziet er echt heel mooi uit
    en nu hopen dat het artwork niet mooier is dan het filmpje

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.