Disney maakt nieuwe speelfilm van Cinderella

Het succes van Alice in Wonderland heeft blijkbaar het pad geëffend voor meer live action-verfilmingen van bekende sprookjes. Als eerste aan de beurt in deze revival: Assepoester. Het zingende schoonmaakstertje wordt voor een nieuwe speelfilm onder het stof vandaan gehaald.

Met de recente Alice in Wonderland-verfilming van de tekenfilmklassieker uit 1951 haalt Walt Disney Pictures een aardige som geld binnen. Voorlopig staat de teller van de wereldwijde opbrengst op zo’n slordige 980 miljoen dollar. Dat succes hoopt de studio vast nog eens te evenaren, want zonet werden we verrast met het nieuws dat er ook van Cinderella een speelfilm in de maak is.

Een beetje vreemd, want eerder werd ook al een vervolg aangekondigd op Enchanted, een film waarin stukjes uit oude tekenfilms van Walt Disney werden verwerkt, maar dan nagespeeld door echte acteurs. Ook uit Cinderella werd er flink wat overgenomen, zoals je hier kan zien. Bovendien is het lang niet de eerste bewerking of herwerking van het wereldbekende sprookje.

Of deze nieuwe adaptatie trouw blijft aan het origineel is niet bekend. Wel heeft de studio alvast een bedrag van zeven cijfers opzijgezet voor het idee. Aline Brosh McKenna, de schrijfster achter vrouwenfilms zoals 27 Dresses en The Devil Wears Prada, wordt met de lastige taak belast om een (nieuw?) verhaal te verzinnen. Misschien iets met 27 paar glazen Prada-muiltjes?

Er is nog geen releasedatum voor de film die voorlopig ook gewoon Cinderella heet. Afgaande op Alice in Wonderland en de commerciële hype van het moment, is de kans groot dat de film in 3D verschijnt.

Is dit iets waar jij naar uitkijkt of verander je nog liever in een pompoen? De afbeelding onderaan heeft overigens niets met de adaptatie te maken. In opdracht van Disney maakte kiekjesmaakster Annie Leibovitz een fotoshoot van actrices als prinsessen. Je ziet Scarlett Johansson in de rol van Assepoester.

(Via Deadline)

Lees ook:Disney wil een tweede Alice-film
Lees ook:Johnny Depp is de Mad Hatter in Burtons’ Alice in Wonderland
Lees ook:Tim Burton maakt film over Maleficent?
Lees ook:Exclusief beeldmateriaal van Alice in Wonderland
Lees ook:Anne Hathaway & Helena Bonham Carter in Alice in Wonderland

4 reacties op “Disney maakt nieuwe speelfilm van Cinderella

 1. Rex

  hmmzz weet niet ik zit te wachten op nog een Cinderella story maar t zal ongetwijfelt een nieuwe versie worden.

  Die fotoshoot van Annie Leibovitz is trouwens wel erg gaaf. Niet alleen prinsessen maar Disney momenten:

  Julianne Moore – the Little Mermaid
  David Beckham – Prins Philippe in Sleeping Beauty
  Rachel Weiz – Snowwhite
  Jennifer Lopez en Marc Anthony en Whoopie Goldberg – Aladdin, Jasmin & Genie
  Beyonce – Alice in Wonderland
  Jessica Biele – Pocahontas
  Zack Effron en die andere griet van High school musical – Sleeping Beauty
  en nog een van Peter Pan

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Die shoot is inderdaad super!

   Maar ik ben ook bang voor een nieuwe versie, hopelijk niet zoiets flauws als A Cinderella Story o.i.d…

     /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  Ach, na 2 sequels kan dit er nog wel bij…

  Die photoshoot van Leibovitz is trouwens fantastisch.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jules Vismale

  Na Peter Pan is Cinderella (Assepoester) uit 1950 mijn lievelingssprookje geweest. De heldin van het verhaal, al is ze meer romantisch dan avontuurlijk, wordt helaas vernederd door haar gemene stiefmoeder en -zusters maar dankzij de hulp van haar dierenvrienden en de goede peetmoeder, een oma-achtige fee, krijgt Assepoester toch datgene waar ze recht op heeft. Haar boze stiefmoeder gunt de mooie jongedame helaas geen geluk en zij kon Assepoester net zo goed laten ontvoeren door een omgekochte boef.
  Sommige bijfiguren, die aanvankelijk in het verhaal moesten voorkomen, waaronder een sprekende kraai en een muziekleraar hadden het verhaal misschien iets mooier gemaakt maar werden helaas hieruit verwijderd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.