Trailer voor Beauty and the Beast in 3D

Walt Disney pronkt met de eerste trailer voor Beauty and the Beast 3D. Eigenlijk een beetje zinloos, want een 2D-trailer voor een 3D-film haalt weinig uit. Maar wat je wél al ziet, is een glimp van de afgeborstelde versie van de bekende tekenfilm.

Het is geen toeval dat Belle en het Beest in aanmerking kwam voor de driedimensionale transformatie. Zo werd bij de tekenfilm uit 1991 de computersoftware CAPS gebuikt, iets wat vooral opviel bij de dansscène in de ballroom. Met dit Computer Animation Production System werden de verschillende tekeningen en achtergronden afzonderlijk ingescand en opgeslagen als verschillende layers. Nadien werd alles digitaal ingekleurd. Via de multiplane-techniek werden nadien de verschillende lagen met karakters en achtergronden samengevoegd zodat er een extra gevoel voor diepte ontstond en het resultaat meer 3D aanvoelde.

In een interview vertelde producent Don Hahn dat ze met deze nieuwe versie niet zomaar een laagjes-over-laagjesfilm wilden maken, maar dat er door Disney een speciale software werd ontwikkeld die de geometrische figuren van de karakters berekent en in 3D weergeeft.

In januari schreven we dat de film, die rond Valentijn had moeten verschijnen, met een jaartje werd uitgesteld. Volgens de nieuwe trailer komt Beauty and the Beast 3D in Nieuw-Zeeland echter al uit op 12 augustus 2010 voor een beperkte release in enkele bioscopen. Beauty and the Beast is overigens niet de enige tekenfilm die wordt omgezet, want ook The Lion King krijgt een heuse make-over in 3D.

Trailer voor Beauty and the Beast in 3D

(Via StitchKingdom)

Lees ook:Trailer kondigt Beauty and the Beast in 3D aan
Lees ook:Beauty and the Beast 3D voor onbepaalde tijd uitgesteld
Lees ook:Beauty and the Beast 3D een jaar uitgesteld
Lees ook:De gloriedagen van Walt Disney in Waking Sleeping Beauty
Lees ook:Poster kondigt Beauty and the Beast 3D aan

12 reacties op “Trailer voor Beauty and the Beast in 3D

 1. Jeroen

  *Boekt ticket naar Nieuw-Zeeland* ;)
  .
  Wat ik me vooral afvraag is of we nu de originele of de special edition zullen te zien krijgen, human again erin of niet? (Ik hoop van wel, vond de toevoeging van die scene best goed, fantastisch nummer ook)
  .
  Zowiezo heb ik hem nooit kunnen zien toen ze hem hebben heruitgebracht in Imax 8 jaar geleden en dit keer moet en zal ik ervoor zorgen dat ik hem op het grote scherm te zien krijg, ook al moet ik ervoor reizen. :D

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Ik zou nog even wachten met boeken, ze draaien ‘m later wel dichter bij huis. ;)
   Heb overigens geen idee welke versie ze in 3D hebben omgezet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jeroen

    Hehe, was ook maar een grapje. ;)
    .
    Waarschijnlijk zal ik hem bij de internationale release wel in London moeten bekijken ofzo.
    Als hij hier uitkomt ben ik er vrij zeker van dat we met de Nederlandstalige versie zullen vastzitten zoals de re-release van Toy Story 1&2. Frankrijk & Duitsland dubben zowiezo al hun films dusja…als je zoals ik de film ECHT wil zien, dan zal het een weekendtrip naar Engeland worden. :)

      /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  Een teaser rond de Ballroom-scene, hoogstwaarschijnlijk ook de enige scene waar je iets van de 3D zal merken. Voor mij hoeft dit helemaal niet, een meesterwerk hoeft geen nieuw kader.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Thijs

  ben benieuwd naar die nieuwe techniek..
  maar 2D naar 3D shapes omzetten is nou niet echt iets
  waar ik op zit te wachten..
  .
  maar ‘k wacht nog even op een 3D trailer voor ‘k er wat over zeg..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans W.

  Wat er aan deze versie nu precies ‘afgeborsteld’ is, zie ik niet. Wel lijkt het alsof Belle’s huidskleur wat rozer is gemaakt, net als ze (helaas!) gedaan hebben met de laatste release van Snow White.
  Ben wel benieuwd wat 3D gaat toevoegen, maar in eerste instantie zie ik de meerwaarde nog niet. Toy Story 3 is zonder brilletje even indrukwekkend. Alleen jammer dat ze de originele Engelstalige versie (nog) niet ‘gewoon’ hebben uitgebracht…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jeroen

  Ik moet zeggen, de meerwaarde zal zeker niet spectaculair zijn zoals bij sommige films. Dat gezegd kan ik kan me buiten de Ballroom scene wel veel multiplane shots voorstellen die fantastisch zouden zijn met die extra dimensie.
  .
  Ik stel het mij een beetje voor zoals de plaatjes van die oude View-Masters, vond ik ook altijd fantastisch bij handgetekende beelden.
  .
  Mij gaat het vooral om de film op het grote scherm te kunnen zien en de muziek met fantastisch geluid te kunnen horen, of ik daarvoor nu zo een brilletje moet dragen of niet…I don’t care.
  (behalve dan dat alles dat tikkeltje donker is met die dingen)

    /   Beantwoorden  / 
 6. kenny

  ik begrijp iets niet :) ( wie kan me helpen :) )
  moet je voor 3D geen computeranimatie hebben ?

  graag een anwtwoord

  mvg
  kenny :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Nee, dat hoeft niet. Heb je wel gelezen wat ik schreef? Er staat in het artikel toch dat Disney een software ontwikkelde die in staat is om alle figuren te berekenen en in 3D weer te geven?

   De 3D wordt wel door de computer gemaakt, maar dat kan dus ook met een tekenfilm als basis. Al komt daar dan gewoon meer werk bij kijken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kenny

    ja ik had dat gelezen maar ik dacht echt dat je daarvoor een computeranimatie nodig had :)

    merci :)

      /   Beantwoorden  / 
 7. Alicia

  Aangezien Beauty and The Beast mijn favoriete disneyfilm is kan ik haast niet wachten totdat hij hier ergens in de buurt uit komt. Dan gaat het me vooral om het grote scherm. Ik weet niet of het echt een toevoeging is dat 3d, maar ben heel benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Yarnick

  Ik ga naar de Lion King in 3D!
  Lijkt me veel spectaculairder dan dit.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.