Gigantische verzameling concept art voor Tangled

Je bent gek op de tekenpracht die aan een animatiefilm voorafgaat? Dan is deze indrukwekkende verzameling met concept art uit Tangled zeker iets voor jou. Neem er alvast een emmertje bij, want kwijlen ga je doen.

Er zijn ruim honderd foto’s opgedoken van een galerij vol concept art voor Tangled, de nieuwste prent uit de Walt Disney Animation Studios (waar de kiekjes vermoedelijk ook werden gemaakt). Onderaan vind je een selectie uit de massa artwork: storyboards, potloodschetsen, (digitale) karakterontwerpen, colour scripts en kleurrijke concept art. Zowel van de locaties (de toren, het koninkrijk op het eiland, de bossen), als van de hoofdpersonages (Rapunzel, Flynn Rider, Madame Gothel) en de nevenpersonages (Maximus, Pascal, boeven).

Waarschuwing: Er zijn nog meer afbeeldingen, maar dan bots je gegarandeerd op enkele GROTE SPOILERS. Ik heb ze bekeken en het zijn vaak ontroerende gebeurtenissen die de spanning uit de film zullen halen en stukjes van het einde verklappen. Die plaatjes werden dan ook uit de onderstaande selectie weggelaten om zo weinig mogelijk op voorhand te verklappen. Wil je echter liever dat de film een complete verrassing wordt, dan sla je dit bericht beter over. Als je het sprookje kent, dan vind je onderaan niets dat je nog niet wist.

Rapunzel verschijnt vanaf 1 december 2010 in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De originele trailer voor de animatiefilm (ook in 3D) vind je nog steeds in dit bericht.

Concept art uit Tangled (klik voor hoge resolutie)

(Met dank aan @jolledewit voor de gouden tip)

Lees ook:Concept art: De wapperende lokken van Rapunzel
Lees ook:Concept art: Waterspelletjes met Rapunzel
Lees ook:Concept art: “Niemand valt Rapunzel lastig, jochie”
Lees ook:Prachtige Rapunzel-tekeningen in hoge resolutie
Lees ook:Concept art: Rapunzel en haar kameleon

3 reacties op “Gigantische verzameling concept art voor Tangled

 1. Jeroen

  Wowowowowowowowowow!! :o
  *MIND MELT*

    /   Beantwoorden  / 
 2. peter

  wouw wat mooi
  ik denk zelf
  dat die boefen rapunzel moeten vangen of die andere jonge voor die heks
  maar ja ik kan het ook mis hebben

    /   Beantwoorden  / 
 3. DragonMaster

  Verbluffende verzameling! Zitten echte prachtwerkjes bij.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.