Korte animatiefilm: Epic Mickey

Het introductiefilmpje voor Epic Mickey bevat heel wat leuke verwijzingen naar oude tekenfilmpjes waarin de bekende muis van Walt Disney speelde.

Eind dit jaar verschijnt Epic Mickey in de winkel, een Wii-spelletje waarbij Mickey Mouse zich, gewapend met verf en verfverdunner, een weg moet banen door een wereld die er opeens een stuk minder sprookjesachtig uitziet. Hoe dat komt, ontdek je in de korte animatiefilm onderaan (al heet zo’n filmpje voor een game eigenlijk een cinematic).

Wat opvalt aan het fragment zijn de vele verwijzingen naar de oude cartoons van Mickey Mouse. Ook de magische bezemsteelscène uit Fantasia (The Sorcerer’s Apprentice) werd in het filmpje overgenomen.

En net zoals onze collega Erik van games.blog.nl ook al schreef, blijft het soms erg vreemd – zeker bij dit 3D-model van de muis – om te zien hoe Mickeys oren altijd op dezelfde plaats op zijn hoofd staan.

De game is een productie van Junction Point Studios, werd ontworpen door Warren Spector en bevat recreaties van traditionele animaties, gemaakt door Powerhouse Animation Studios.

In Epic Mickey zul je namelijk ook stukjes uit de oude tekenfilms kunnen naspelen (zie afbeelding rechts). In het tweede fragment, een blik achter de schermen, zie je meer beelden van Oswald the Lucky Rabbit, nog zo’n oude bekende… Iets om naar uit te kijken, als je het mij vraagt.

Kortfilm: Cinematic Epic Mickey

Achter de schermen van Epic Mickey

(Via Lineboil)

Lees ook:Korte animatiefilm: Epic Mickey (deel twee)
Lees ook:Epic Mickey duikt in Disneys archief
Lees ook:Bekende tekenfilmpersonages in Epic Mickey
Lees ook:Een eigen animatiefilm voor Mickey Mouse?
Lees ook:Korte animatiefilm: Steamboat Willie

7 reacties op “Korte animatiefilm: Epic Mickey

 1. Junaid

  Er zitten rare dingen in maar ook hele vette. Zoals de muziek van Fantasia en de reeks screenshots op zijn kalender. Ben benieuwd naar de game!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Locall

  ziet er heel leuk uit, vooral die behind the scenes,
  ga ik halen!! :D

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tünde

  Ik ben ook wel benieuwd! Maar dan vooral naar wat ze met de oude karakters hebben gedaan, ‘t is ook vooral leuk voor de mensen die het allemaal herkennen denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Thijs

  Oren van mickey zijn echt raar in 3D..
  jammer dat het geen 2D game is geworden
  ben je van van alle problemen af..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Junaid

   Ik vind juist dat ze die oren goed hebben gedaan. In Kingdom Hearts 2 was het ze niet gelukt, dat zag er heel weird uit.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Vianerd

  Sinds ik een paar dagen geleden een Xbox 360 heb gekocht staat m’n Wii stof te happen, maar dit spel ziet er wel heel cool uit dus ik moet dat ding maar gauw weer tevoorschijn halen…

    /   Beantwoorden  / 
 6. OLA

  epische game!! deze moet ik hebben!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.