Rapunzel goes viral: Double Tower

Om Rapunzel, de nieuwe animatiefilm uit de Walt Disney Animation Studios, te promoten, werd een mysterieuze reclamecampagne opgezet…

Aan de hand van enkele ‘zelfgemaakte’ opnames die Flynn Rider maakte wanneer hij de toren van Rapunzel ontdekte en voor het eerst kennismaakte met de langharige meid, worden de kijkers voorgesteld met het spannende concept van de film.

Net zoals Toy Story 3 ook enkele originele reclamespotjes had (zie Cliffhanger edition) waarbij bekende horrorfilms werden geparodieerd, lijkt de marketing van Walt Disney dezelfde stijl te gebruiken voor Double Tower, het eerste van minstens vier ludieke teasers. Of het echt zo’n goede beslissing was om ook met Rapunzel deze weg in te slaan, laat ik helemaal aan jullie over…

Rapunzel verschijnt vanaf 1 december 2010 in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De originele trailer voor de animatiefilm (ook in 3D) vind je nog steeds in dit bericht.

Rapunzel viral: Double Tower

(Met dank aan Wilbert voor de tip)

Lees ook:Originele reclamespotjes voor Cars 2
Lees ook:Animatiefilm Rapunzel krijgt stoerdere titel? [update]
Lees ook:Nieuwe Nederlandse en Vlaamse trailer voor Rapunzel
Lees ook:Rapunzel en Flynn in vliegende vaart
Lees ook:Rapunzel en de voorspelbare shampooreclame

5 reacties op “Rapunzel goes viral: Double Tower

 1. Ramon van Dam

  Ze doen niet zozeer een horrorfilm na, maar de internethype Double Rainbow :) Desalniettemin is het leuk gedaan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Oh ja, die rainbow-verwijzing was me zelfs ontgaan. Ik moest eerder denken aan Silence of the Lambs, waar Clarice ook niets ziet in het donker, terwijl je door de ogen van de moordenaar het beeld door de nachtkijker ziet. Blijkbaar zitten er meerdere verwijzingen in. :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ramon van Dam

    Die had ik weer niet door :) Maar hier gaan er dus nog een paar van komen? En weet jij hoe het nu zit met de titel in Nederland? Het lijkt erop dat hij hier toch gewoon als Rapunzel uit gaat komen (zoals jij al gebruikt)?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

     Jep, normaal op 9, 15 en 20 september. En in Nederland, België, Frankrijk… blijkt de film inderdaad Rapunzel heten. Voor zover ik weet, profiteert alleen Amerika niet van de naamsbekendheid van het sprookje.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Junaid

  Ondanks dat het bijna een Dreamworks manier is van reclame, heb ik toch gelachen. “WHAT DOES IT MEAN?!?!”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.