Andreas Deja tekent Bambi in zeven stappen

Als je altijd al Bambi hebt willen tekenen, dan kan je dat nu leren van een van de beste. Disney-animator Andreas Deja doet het even voor.

Naar aanleiding van de Diamond Edition-release van Bambi op dvd en Blu-ray, dook een leuk filmpje op waarin Andreas Deja uitlegt hoe je het jonge hertje tekent. Toch was hij niet de originele animator van Bambi. De film werd immers vijftien jaar voor zijn geboorte gemaakt. Supervising animator van Bambi (1942) was niemand minder dan Milt Kahl, een van de Nine Old Men.

In zeven stappen laat Deja zien hoe je Bambi uit je potlood tovert. Als (supervising) animator tekende hij aan heel wat bekende karakters uit de tekenfilms van Walt Disney, waaronder The Little Mermaid (King Triton), Beauty and the Beast (Gaston), Aladdin (Jafar), The Lion King (Scar), Hercules (Hercules), Lilo & Stitch (Lilo) en The Princess and the Frog (Mama Odie). In de nieuwe tekenfilm met Winnie the Pooh ontfermde hij zich over Tigger.

How to Draw Bambi with Andreas Deja

Lees ook:Disney geeft 2D genadeslag
Lees ook:Teaser voor Mushka
Lees ook:Russ Edmonds tekent Tigger
Lees ook:Mark Henn tekent Winnie the Pooh
Lees ook:Sexy helden uit tekenfilms van Walt Disney

5 reacties op “Andreas Deja tekent Bambi in zeven stappen

 1. Jeroen

  Andreas Deja, my hero!! :)
  Een fan sinds 1992 (alhoewel het toen misschien onbewust was)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans W.

  En Andreas heeft natuurlijk meegewerkt aan “Bambi II”, en dat kun je zien ook. Een van de wèl te pruimen sequels die Disney gemaakt heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Vianerd

  Wat cool, zeg. Zelf teken ik ook heel erg met hulplijnen en zo, en een echte Disney-tekenaar aan het werk zien is natuurlijk gewoon ongelooflijk cool.

  Een paar jaar terug zat ik nog als stom klein kleutertje heel vaak Bambi te tekenen. Blijft dan ook één van mijn favoriete Disney-films.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  Ik hoop toch dat hij ooit zijn beruchte boek publiceert over The Nine Old Men. Hou ons niet langer in spanning, Andreas!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans W.

   Ik dacht dat dat boek alleen over Milt Kahl zou gaan, aangezien dat z’n grote favoriet is… Voor een boek over alle Nine Old Men hebben we dat van Canemaker natuurlijk al.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.