Nederlandse stemmen voor Winnie de Poeh

Je had het wellicht al wel vermoed, maar we maken het hierbij alvast even officieel. Van de nieuwe tekenfilm met Winnie the Pooh verschijnt alleen een Nederlandse versie in de bioscoop. Wij hebben alvast de stemacteurs voor jou op een rijtje gezet.

Walt Disney mikt met de release van de nieuwe tekenfilm vooral op een jonge doelgroep en daarom zal van Winnie the Pooh alleen een Nederlands nagesynchroniseerde versie in de zalen verschijnen. Onderaan vind je alvast een overzicht van de Engelse en Nederlandse acteurs die hun stem lenen aan de bekende personages.

Het zal je opvallen dat er deze keer niet werd gekozen voor een ‘populaire’ cast die bekend is van radio of tv, maar voor een verzameling van professionals. Mensen die gekozen werden omdat ze een goede stem hebben en niet omdat ze een bekende kop hebben. Een kwalitatieve keuze die ik persoonlijk alleen maar kan toejuichen. Een hippe presentator maakt namelijk nog geen goede stemacteur, maar dat is een onderwerp dat ik voor een andere keer spaar.

Op de persvoorstelling die ik bijwoonde werd de originele, Engelse versie van de film vertoond. Op de filmrecensie moet je nog even wachten, maar wat de stemmen betreft kan ik alvast verklappen dat ze erg goed leken op de originele versies uit de oudere films en series. Een aangename verrassing. Over de Nederlandse versie kan ik dus geen oordeel vellen, maar aangezien er voor een professionele cast werd gekozen, vermoed ik dat je een prima dub mag verwachten.

Engelse stemmen

De originele, Engelse versie bevat de stemmen van Jim Cummings (Pooh, Tigger), Travis Oats (Piglet), Bud Luckey (Eeyore), Craig Ferguson (Owl), Tom Kenny (Rabbit), Kristen Anderson-Lopez (Kanga), Wyatt Hall (Roo), Jack Boulter (Christopher Robin) en John Cleese (verteller). Actrice Zooey Deschanel zong enkele liedjes voor de film in.

Nederlandse stemmen

In de Nederlandse versie hoor je Job Schuring (Poeh), Kees van Lier (Teigetje), Philip ten Bosch (Knorretje), Paul Klooté (Iejoor), Jérôme Reehuis (Uil), Hein Boele (Konijn), Beatrijs Sluijter (Kanga), Frenk Hakkaart (Roe), Jesse Pardon (Janneman Robinson) en Kees Coolen (verteller). De liedjes werden vertaald door Hanneke van Bogget en ingezongen door Sita Vermeulen.

De nieuwe Winnie the Pooh wordt op 6 april 2011 in de Belgische bioscopen verwacht. De Nederlandse release staat gepland voor 20 april 2011. De trailer voor de traditionele tekenfilm vind je nog steeds in dit bericht. Voor meer info en afbeeldingen klik je hier.

Lees ook:Mark Henn tekent Winnie the Pooh
Lees ook:Eerste trailer voor de nieuwe Winnie the Pooh
Lees ook:Kleurrijke filmposter voor Winnie the Pooh
Lees ook:Eerste teaserposter voor Winnie the Pooh
Lees ook:Nieuwe plaatjes voor tekenfilm Winnie the Pooh

10 reacties op “Nederlandse stemmen voor Winnie de Poeh

 1. Junaid

  Wow dat is nog eens ultra crap. Hopelijk draait een van de kleinere art bioscopen hem nog in het Engels.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Helaas geen kans op, net als met Cloudy with a Chance of Meatballs… Ik heb ‘m in ‘t Engels gezien tijdens de persviewing omdat de Nederlandse dub nog niet af was. Die Engelse versie was heel leuk, behalve dat Tijgetje niet zo veel sliste als vroeger :(

     /   Beantwoorden  / 
   1. Seppe

    Ik vond dat ie anders wel een aardig potje sliste. Misschien is-ie na al die tijd zelfbewuster geworden en gebruikt hij gewoon minder s-woorden dan vroeger?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tünde

     Dat zou kunnen haha. Of ik herinner me gewoon van vroeger dat ‘ie erger sliste…

       /   Beantwoorden  / 
 2. Lisa

  Beter hadden ze Krystl of die vrowu van Room Eleven de pooh-theme song in het Nederlands laten inzingen. :D

    /   Beantwoorden  / 
 3. kenny

  tja,het is dan ook een film voor de kleintjes he :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  de stemmen zijn hetzelfde als aldijd behalven van poeh en knoretje

    /   Beantwoorden  / 
 5. DragonMaster

  Jammer dat er geen Engelse versie komt, maar wel leuk dat Pooh weer eens op groot scherm verschijnt. En Eeyore!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Laura32

  geen OV = geen bioscoopbezoek voor mij

    /   Beantwoorden  / 
 7. peter

  gelukkig is die niet van dream works dan was poeh 50 cent geweest en Ijor eminem ofzo

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.