Winnie de Poeh wel op dvd, niet op Blu-ray

Een overzicht van de bonusinhoud die als extraatje zit bij de tekenfilm en meer informatie over de praalstoet waarin de bekende beer meerijdt.

Dat de nieuwe tekenfilm met Winnie the Pooh om van te smullen is, kon je eerder al lezen in deze recensie. Over enkele weken verschijnt de handgetekende prent op dvd en dat is goed nieuws voor iedereen die de tekenfilm aan zijn Disney-collectie wil toevoegen, of voor wie een bezoekje aan de bioscoop oversloeg omdat alleen de Nederlandse versie in de zalen verscheen.

Voor de liefhebbers van de best mogelijk kwaliteit is het erg jammer dat de tekenfilm niet op Blu-ray wordt uitgebracht. De studio’s vorige tekenfilm, The Princess and the Frog, verscheen immers wel op het superieure formaat. Een vreemde zet, wellicht geboren uit de overtuiging dat de tekenfilm alleen de allerkleinsten aanspreekt. Die zitten namelijk niet te wachten om de prachtige potloodlijnen ten volle te bewonderen.

Hoe dan ook, op 31 augustus 2011 verschijnt de dvd en dit zijn de specificaties:

Taalkeuze Dolby Digital 5.1: Nederlands/Frans/Engels
Ondertitels: Nederlands/Frans/Engels/Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16×9
Aspect ratio: 1.78:1
Speelduur: 63 minuten
Leeftijdskeuring: AL

Bonusmateriaal:

Niet-gebruikte scènes met inleiding van de regisseurs:

- “Het lied van het maagje”
- Konijns vrienden en kennissen
- Oorspronkelijke Iejoor-intro
- Oorspronkelijke Teigetje-intro
- Poeh op zoek naar een staart

Korte bonusfilm “De ballade van Nessie”

.

Evenement 13 augustus 2011

Wie Winnie de Poeh in het echt wil zien, kan de beer op zaterdag 13 augustus aantreffen op de Flower Parade in Rijnsburg. Uit het persbericht:

“Bewonder de acht meter lange Honderd Bunderbos praalwagen, waarop Winnie vergezeld wordt door een ‘zwerm bijtjes’ vertolkt door kinderen van een ballet- en dansschool. De bloemencorso start om 13.30 uur in Rijnsburg, komt vervolgens door Katwijk en eindigt om 19.30 uur in Noordwijk op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Op zondag 14 augustus staat de praalwagen de gehele dag tentoongesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.”

Lees ook:Mark Henn tekent Winnie the Pooh
Lees ook:Winnie de Poeh en Nessie op dvd
Lees ook:Russ Edmonds tekent Tigger
Lees ook:Nederlandse stemmen voor Winnie de Poeh
Lees ook:Winnie de Poeh: Honingzoete 2D om van te smullen

6 reacties op “Winnie de Poeh wel op dvd, niet op Blu-ray

 1. Laura32

  wat een verschrikkelijke onzin. Disney zal vroeg of laat toch op dit nieuwe superieure format moeten gaan overstappen, en op deze manier gaat het nog wel 10 jaar duren voor alle classics op BR uit zijn. Ik dacht echt dat alle nieuwe classics vanaf nu ook meteen op BR uit zouden komen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sven

  Spijtig… In Amerika komt hij wel uit op Blu-ray, in Europa dan weer niet, hoe stom is dat niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Reinier

  Gewoon importeren die handel, fox and the hound 1+2 zijn nl ook gewoon regiovrij :) vermoedelijk pooh ook, rustig afwachten… Pre order bij amazon voor 7 dollar korting enkel nog deze week! Hopelijk heeft iemand hier iets aan Grrrzz.

    /   Beantwoorden  / 
  1. elsa

   Reinier,

   ben niet helemaal thuis in het importeren van dvd/blu ray. hoe kan ik zien dat deze regio vrij zijn. beetje jammer als ik
   de blu ray bestel en kan hem niet afspelen??

   alvast bedankt.

   groetjes elsa

     /   Beantwoorden  / 
 4. TAZ

  wel op DVD maar nog steeds niet op disney channel kunnen ze beter zeggen ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Reinier

  Hai Elsa :) Ga naar bluray.com, vul filmnaam in en ga dan naar region code, wellicht nog niet bekend, duurt meestal een tijdje nadat film is gereleased voordat dat zichtbaar is. Europese codering is zoals je wellicht al weet regio B. Meeste Disney’s, zo’n 60 procent zijn ABC. Andere site die soms uitkomst kan bieden is regionfreemovies.com. Hopelijk kan je hier iets mee! Gr. Reinier

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.