Winnie de Poeh en Nessie op dvd

Vanaf woensdag ligt Winnie the Pooh bij de dvd-boer. Wat te verwachten?

Zoals we eerder al schreven, verschijnt Winnie the Pooh vanaf 31 augustus 2011 op dvd. Helaas niet op Blu-ray, wat jammer is voor de liefhebbers van de superieure beeldkwaliteit. Niet dat er iets mis is met de dvd, maar als je eenmaal van HD hebt geproefd, wil je niets anders meer. De technische specificaties vind je in ons vorige bericht, maar onderaan volgt een korte samenvatting van de dvd-inhoud.

Prachtige inhoud

Niets dan lof over de animatiefilms zelf. Zowel de hoofdfilm (Winnie the Pooh) als het bonusfilmpje (The Ballad of Nessie) zijn mooie, traditioneel getekende animaties die je niet mag missen. Als je ze nog niet in de bioscoop hebt gezien, kun je op de titels te klikken om onze eerder gepubliceerde recensies (opnieuw) te lezen.

Verwijderde scènes

Erg veel bonusmateriaal bevat de dvd niet, maar wat erop zit is wel leuk om te zien. Omdat Winnie de Poeh bedoeld is voor de allerkleinsten, moesten de makers een aantal fragmenten inkorten om de film niet te lang te maken. Als extraatje krijg je dus enkele scènes die iets langer of net iets anders zijn dan wat je in het eindresultaat te zien kreeg.

Dat betekent dat er nog geanimeerde stukjes in hun ruwe, onafgewerkte vorm bij zitten (zie afbeeldingen onderaan). Soms geanimeerd maar nog niet volledig ingekleurd, soms een animatic (een montage van de storyboards). Twee vliegen in één klap, want je krijgt dus zowel enkele alternatieve clips als een blik op hoe de tekenfilm werd gemaakt. Met deze vijf niet-gebruikte scènes, die ingeleid worden door de regisseurs, ben je helaas niet veel langer dan een kwartiertje zoet.

Missende ondertitels

Hoewel de hoofdfilm en alle verwijderde scènes netjes van Nederlandse ondertitels werden voorzien, ontbraken die bij het korte bonusfilmpje over Nessie. Alles lijkt goed te gaan wanneer de titel verschijnt en onderaan de Nederlandse vertaling in beeld komt, maar dan houdt het op. Het hele verhaal over Nessie werd niet ondertiteld. Je kan wel de Engelse, Nederlandse, of Franse audio selecteren, maar ondertitels zijn er niet. Je dvd-menu denkt van wel, maar als je ze selecteert krijg je niets te zien. Dat kan mogelijk vervelend zijn voor wie niet zo vertrouwd is met het Schotse accent van de dichtende verteller Billy Connolly (zoals te horen in deze fragmenten).

Kortom, een ietwat magere uitgave. Niettemin is Winnie the Pooh een tekenfilm die niet mag ontbreken in de collectie van elke zelfverklaarde animatieliefhebber.

Extra’s laten zien hoe Winnie the Pooh gemaakt werd (klik voor hogere resolutie)

Lees ook:Twee clips uit The Ballad of Nessie
Lees ook:Mark Henn tekent Winnie the Pooh
Lees ook:Meer knappe plaatjes uit The Ballad of Nessie
Lees ook:The Ballad of Nessie gaat Winnie the Pooh vooraf
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit The Ballad of Nessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.