Sofia… en Disneys 3D-tekenfilmkarakters?

Een glimp van Sofia the First, de jongste prinses van Walt Disney. Maar belangrijker: waarom kregen enkele bekende tekenfilmfiguren een digitale make-over?

In een vers promotiespotje voor Disney Junior zijn een heleboel beelden te zien uit (nieuwe) reeksen die op de zender verschijnen. Zo bevat de videoclip de eerste bewegende beelden uit Sofia the First. Dat is Disneys nieuwe animatieserie over een jonge meid die plotseling een prinses wordt (haar moeder trouwt met de koning, zie vorig bericht).

Maar dat is niet het opmerkelijkste aan de reclamespot. Die bevat namelijk ook fragmentjes met karakters uit Beauty and the Beast, 101 Dalmatians en The Little Mermaid. Alleen zijn die niet met de hand getekend (zoals in de films), maar werden met ze de computer geanimeerd.

Heeft iemand een idee in welke serie de personages opduiken? Zijn zij de nieuwe aanwinsten van Mickey Mouse Clubhouse, waarin de bekende muis Mickey eerder een make-over in 3D kreeg? Of gaat het, brr, om een nieuwe spin-off? Op 1’10″ zie je het servies poseren voor een magisch penseel. Misschien een nieuw programma waarin kinderen leren tekenen?

Update: Het antwoord is gevonden: De met de computer gemaakte Sebastian en Flounder (uit The Little Mermaid), Mrs. Potts en Chip (uit Beauty and the Beast) en de puppy’s Lucky en Pepper (uit 101 Dalmatians) spelen mee in korte animaties die tussen de andere programma’s worden uitgezonden. Fans van de traditionele tekenfilms kunnen dus opgelucht adem halen, het gaat dus niet om een nieuwe serie of een film.

Promotiespotje voor Disney Junior

(Via Stitch Kingdom)

Lees ook:Meet Ray, de cajun firefly en de kikker uit The Princess and the Frog
Lees ook:Sin City à la Walt Disney
Lees ook:Heel wat Disney/Pixar-films krijgen 3D-release
Lees ook:Eerste blik op Sofia the First
Lees ook:Trailer voor Beauty and the Beast in 3D

2 reacties op “Sofia… en Disneys 3D-tekenfilmkarakters?

 1. TAZ

  ik zag in ieder geval in het filmpje wel woody en buzz lightyear uit toy story en er zijn al 2 toy story toons af dus het kan zijn dat die al op disney junior gaan verschijnen en ik zag ook al het kleine schaapje timmy uit shaun the sheep en timmy time die nu nog op nickelodeon komen en die zijn van aardman studios dus het kan zijn dat ze daarmee gaan samenwerken.
  verder wekt het filmpje ook al het vermoeden dat disney junior films gaat uitzenden want ik zag de woorden disney junior movie verschijnen in het filmpje.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rogier

  hebben ze een Nintendo Ds Gebruikt om Sommige Figuren te maken ofzo!?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.