Disney experimenteert met Paperman [update]

Test voor een nieuwe film van Ron Clements en John Musker? [update]

Onze collega van Bleeding Cool ontdekte in de classificatielijst van de MPAA een nieuwe kortfilm van Walt Disney, getiteld Paperman. Wat googelen bracht aan het licht dat het om iets nieuws gaat van regisseur John Kahrs, visual development artist Scott Watanabe, art director Jeff Turley, animator Patrick Osborn en visual effects supervisor Kyle Odermat. Met uitzondering van die laatste werkten ze allemaal aan Disneys recentste animatiefilm Tangled.

Over de inhoud van Paperman is nog niets bekend, maar over het visuele aspect wordt in de wandelgangen wel veelbelovend gesproken. De korte film zou vooral erg vernuftig zijn op het gebied van software en de simulatie van 3D-animatie. De nieuwe techniek wordt als grensverleggend omschreven en zou de motion-capturetechniek van de kaart vegen.

Paperman is daarom wellicht niet zomaar een korte film. Volgens mij is het filmpje (deels) een testanimatie voor de nieuwe film van Ron Clements en John Musker (de regisseurs van The Princess and the Frog, Hercules, Aladdin, The Little Mermaid…). Het duo werkt achter de schermen aan een project waarbij handgetekende animatie wordt vertaald naar computeranimatie. Toeval? Misschien wel, maar ik denk het niet.

Officieel heeft Walt Disney daarover nog niets naar buiten gebracht, dus het bovenstaande is voorlopig niet meer dan verbanden leggen tussen informatie uit goede bron. De tijd zal uitwijzen of ik het bij het rechte eind heb, dus neem het nieuws voorlopig met een korreltje zout. Sowieso wordt er met nieuwe dingen geëxperimenteerd en dat is goed. Want stilstaan is achteruitgaan, toch?

De korte film Paperman zou dit jaar op animatiefilmfestivals verschijnen. Afbeeldingen zijn er nog niet, dus ter illustratie vind je maar wat van Disneys andere papieren mannetjes.

Update 11 feb 2012: Onze buddy van Stitch Kingdom heeft nog wat meer details ontdekt. Pixar-animator Catherine Hicks vond de korte film geweldig, maar vindt het moeilijk om hem te omschrijven. De componist is Christophe Beck, die het project omschrijft als een droom, omdat de animators animeren op zijn muziek. De revolutionaire techniek voor Paperman werd ontwikkeld door Eric Daniels, die voor zijn Deep Canvas-techniek in de tekenfilm Tarzan een Annie Award en een Oscar kreeg.

Deep Canvas-techniek

Lees ook:Poster en plot van Disneys Paperman onthuld
Lees ook:Nieuwe blik op Disney-filmpje Paperman
Lees ook:Nieuwe tekenfilm van Disney-duo Ron & John?
Lees ook:Nieuwe film Shedd aangekondigd
Lees ook:Concept art van Paperman

10 reacties op “Disney experimenteert met Paperman [update]

 1. Jan

  Als hardcore-Disneyfan ben ik heel benieuwd wat het is!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Floriaan

  De titel is alvast veelbelovend! Maakt mij ook heel nieuwsgierig, hopen dat er op korte termijn beeldmateriaal uitlekt:)

    /   Beantwoorden  / 
 3. 5tarvin

  kan niet wachtten tot naar voren komt wat ze gebruiken en idd tot er beelden uit worden gebracht

    /   Beantwoorden  / 
 4. esteban

  Ik sta wel een beetje argwanend tegenover voorbarige lofzang omtrent nieuwe technieken. Ik herinner me al de positieve buzz over ‘Rapunzel Unbraided’, de animatie zou eruit zien alsof het levende schilderijen waren. Een zeer vroege preview deed dat inderdaad blijken, Rapunzel met de eekhoorn op haar schoot. Veelbelovend. Het eindresultaat? Schit-te-rend geanimeerd, maar van die veelbelovende look / techniek viel amper nog iets te bespeuren.

  Bon, dat gezegd zijnde ben ik zéér enthousiast van zodra de bovenstaande (artikel) namen ergens opduiken. En al helemaal als er geruchten zijn dat ze aan een nieuwe titel in het Classics-rijtje werken. :D

    /   Beantwoorden  / 
 5. Reinier

  Volledig mee eens Esteban! En toch krijg ik de laatste jaren het gevoel dat Disney techniek boven verhaal aan t plaatsen is.. Cars 2 was slecht vanwege t verhaal.. TpandTFrog was een 7.5 en geen 9 vanwege t verhaal! Ze willen 2-d naadloos integreren in 3-d films en verwijten de 2-d techniek voor het lage bezoekersaantal. Ik bedoel bij Cars 2 wijt niemand t aan de 3-d techniek, terwijl zo’n filmreeks in 2-d een veel grotere uitdaging was geweest als je t mij vraagt! Ook de releasedagen van n film ( pooh vs potter) spelen volgens mij een zeer belangrijke rol! Pennywise Poundfolish! Snel cashen maar de lange termijn uit t oog verliezen.. Niemand vroeg om Cars 2.. Lasseter moest en zou t toch maken! Ik zegmerchandising! Just my thoughts on the mat(t)er

    /   Beantwoorden  / 
 6. poppie

  hun nieuwe project zal mort worden het 4de deel uit de discworld boeken

    /   Beantwoorden  / 
  1. 5tarvin

   dat zou heel vet zijn

     /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

   Geloof ik niks van. Dat project is toch allang dood. Je bron is zeker Wikipedia of iets uit 2009 ofzo?

     /   Beantwoorden  / 
   1. poppie

    dat stond anders gewoon op deze site

      /   Beantwoorden  / 
 7. esteban

  Het is inderdaad dat Disney (en Pixar) ergens bovenaan de lijst staan wanneer het over de animatietechnieken gaat.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.