Disney plant Mr Toad’s Wild Ride-film

De studio wil met animatie een oude pretparkattractie verfilmen.

Een nieuwe film die gebaseerd op een attractie die gebaseerd is op een film die gebaseerd is op een kinderboek. Kun je nog volgen?

Walt Disney heeft vandaag aangekondigd dat het een film wil maken van Mr. Toad’s Wild Ride. Dat was een oude pretparkattractie die heel wat bezoekers lokte toen Disneyland opende in 1955. De rit was gebaseerd op de tekenfilm The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949). Die film bestond uit twee delen, en een daarvan was een verfilming van het kinderboek The Wind in the Willows (geschreven door Kenneth Grahame).

Disney heeft Pete Candeland gevraagd om de attractie in een film te gieten. Het resultaat moet een combinatie worden van computeranimatie en live action. Candeland is vooral bekend van (geanimeerde) reclamespots en videoclips. Zo maakte hij erg knappe animaties voor de Beatles Rock Band-game (zie vorig bericht) en muziekclips voor de band Gorillaz (zie onderaan). Een leuk detail is dat Candeland in het verleden als key animator werkte aan de tekenfilm The Wind in the Willows (uit 1995, geen productie van Disney).

Producent van de film is Justin Springer (Tron: Legacy). Op dit moment wordt er nog gezocht naar een schrijver die het script zal pennen. Het is niet de eerste keer dat Disney munt wil slaan uit het verfilmen van een attractie. Het bekendste voorbeeld zijn de vier Pirates of the Caribbean-films, maar achter de schermen wordt ook gewerkt aan 20.000 Leagues Under the Sea, The Haunted Mansion en The Matterhorn.

Gorillaz-videoclip van Pete Candeland

(Via Deadline)

Lees ook:Eerste blik op The Wind in the Willows
Lees ook:Eerste trailer voor animatieserie Tron: Uprising
Lees ook:Nieuw tv-spotje voor Tron: Uprising
Lees ook:Nieuwe teaser voor Tron: Uprising
Lees ook:Knappe animatie voor Olympische Spelen

10 reacties op “Disney plant Mr Toad’s Wild Ride-film

 1. Ian

  Haunted Mansion is al (barslecht) verfilmd, met Eddie Murphy.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Locall

  Ian, er komt een nieuwe verfilming van the haunted mansion, naar mijn weten van Guillermo del Toro

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lir

  Die film is er dan toch al? The Wind In The Willows is een prachtige stop motion uit 1983! Waarom moet Disney altijd alles óók doen? :S

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Er zijn zeker al twintig verfilmingen of zo. Disney maakte trouwens in 1996 ook al een live action film: “The Wind in the Willows” met de leden van Monty Python.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Paultje

  Disney is momenteel helemaal niet in staat om “The Wind in the Willows” adequaat te verfilmen. Ik heb er een hard hoofd in dat de studio uberhaupt goede films weet te leveren. WiR doet mij niks aangezien ik niks met games heb en King of the Elves wordt niet gemaakt, The snowqueen/Frozen zal ook een te gemoderniseerd jasje krijgen…maar goed wie weet en hopelijk krijg ik ongelijk!

  Overigens was ik vandaag naar The lorax en dat deed mijn animatiehart ook niet kloppen….serieus behoefte aan prn en horror na die film

    /   Beantwoorden  / 
 5. TAZ

  kleine correctie, king of the elves gaat waarschijnlijk wel verschijnen maar dan wel in 2D in plaats van 3D.
  het kan natuurlijk ook zijn dat ze in bericht het over een spin-off film van de film the wind in the willows hebben al zet ik daar zelf nog eventjes vraagtekens bij.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Paultje

  Oh ik had begrepen dat Chris Williams KofE aan de kant heeft geschoven om aan andere projecten te gaan werken…

    /   Beantwoorden  / 
 7. poppie

  disney had plannen om dit verhaal te gebruiken voor een tekenfilm maar door de 2de wereld oorlog konden ze het niet maken

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Dat is “The Adventures of Ichabod and Mr. Toad” geworden. Staat toch in het bericht, 1949?

     /   Beantwoorden  / 
 8. poppie

  ik bedoel daar mee een lange tekenfilm

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.