Poster en plot van Disneys Paperman onthuld

Verliefde man speelt met vliegertjes in Disneys nieuwe animatie. [update]

Zoals we in februari schreven is Paperman een nieuwe animatie van Walt Disney. De korte film is geregisseerd door John Kahrs en wordt omschreven als een baanbrekend project. Vandaag werd via Facebook een eerste tipje van de sluier opgelicht.

Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en draait om een eenzame jongeman uit New York City. Op weg naar zijn werk ontmoet hij een beeldschone vrouw. Wanneer hij denkt dat hij haar voor altijd kwijt is, merkt hij haar op achter het raam van een wolkenkrabber aan de overkant van de straat. Om de aandacht van het meisje van zijn dromen te trekken, gebruikt hij zijn hart, zijn fantasie, een stapel papier… en een beetje geluk.

Paperman is naar verluidt een erg geslaagde combinatie van 2D- en 3D-technieken. Computer-animatie en handgetekende animatie gaan schijnbaar naadloos in elkaar over en de korte film is gemaakt in een minimalistische, zwart-witte stijl.

De korte film Paperman zou dit jaar op animatiefilmfestivals verschijnen. Mogelijk wordt de korte film gekoppeld aan de bioscooprelease van animatiefilm Wreck-It Ralph.

Update 26 april 2012: Paperman heeft z’n eerste poster gekregen. Die werd gemaakt door Jeff Turley, art director van de korte film. Klik op de afbeelding rechts om de poster in hoge resolutie te bekijken. Het filmpje gaat op 4 juni in première op het Annecy-festival.

Lees ook:Concept art van Paperman
Lees ook:Nieuwe blik op Disney-filmpje Paperman
Lees ook:Paperman
Lees ook:Plaatjes uit Disneys Paperman
Lees ook:Disney experimenteert met Paperman [update]

0 reacties op “Poster en plot van Disneys Paperman onthuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.