The Art of Frankenweenie Exhibition

Een nieuwe blik op heel wat knappe poppen uit Tim Burtons animatiefilm.

Frankenweenie is de nieuwe, langverwachte stop-motionfilm van regisseur Tim Burton. De animatiefilm is volledig in zwart-wit gemaakt en wordt dit jaar in 3D in de bioscoop uitgebracht.

Het verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen. Wanneer de andere kinderen op school dat ontdekken, willen zij natuurlijk ook allemaal hun eigen huismonster…

Ter ere van de film werd The Art of Frankenweenie Exhibition opgericht. Die tentoonstelling begint in Spanje (CineEurope, 18-21 juni) en reist door naar Californië (Comic-Con, 11-15 juli). Ook landen zoals Japan, Mexico en Canada komen aan de beurt. Dichter bij huis komt de tentoonstelling in oktober ook naar Frankrijk (Parijs) en Engeland (Londen).

In de onderstaande promotievideo onthult Frankenweenie-producent Allison Abbate alvast een stukje van wat er allemaal te zien is: de poppen die gebruikt werden, een boel van Burtons schetsen en een deel van de sets. De fragmenten met een blik achter de schermen zijn opnames die gemaakt werden in de Britse studio van de beroemde poppenmakers Mackinnon and Saunders.

The Art of Frankenweenie Exhibition

(Via Stitch Kingdom)

Lees ook:Achter de schermen van Frankenweenie
Lees ook:Plaatjes uit Frankenweenie-bonusfilm
Lees ook:Edgar en Weird Girl uit Frankenweenie
Lees ook:Danny Elfman maakt muziek voor Frankenweenie
Lees ook:Monsterlijk logo voor Frankenweenie onthuld

4 reacties op “The Art of Frankenweenie Exhibition

 1. max

  Leuk, misschien dan maar in Londen kijken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erwin

  Momenteel loopt er een overzichtstentoonstelling van Tim Burton in het filmmuseum in Parijs. De tentoonstelling was eerder al te zien in het Guggenheim in New York. De tentoonstelling loopt nog tot 5 augustus als ik het mij goed kan herinneren. Ik ga er deze zomer alvast naartoe.

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  wat ik me afvraag is.
  zijn de poppen in kleur of in zwart-wit gemaakt

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Dat zie je toch op de foto bovenaan en in het filmpje…? :s

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.